Heb je ooit zo’n vette knikkerbaan in elkaar gezet?

Ik denk dat iedereen hier inmiddels wel doorheeft dat ik een onwijs saaie nerd ben. Waar veel mensen het liefst stoere avonturen beleven en tot diep in de nacht aan gort gaan in duistere gewelven, heb ik tegenwoordig de voorkeur om als het effe kan lekker kneuterig creatief bezig te zijn. Deze website is daar een mooi voorbeeld van, maar nerderigheid kent vele vormen en gedaanten. Daarover meer in deze review.

Want wist je bijvoorbeeld dat er tegenwoordig ook een heerlijke houten knikkerbaan voor nerds is? Compleet met ingenieuze radartjes, tandwielen en liftsystemen. Als je ook maar enige interesse in techniek en/of bouwen, vind jij dit ongetwijfeld ook heel vet. Ik kwam laatst namelijk semi bij toeval dit bouwpakket op AliExpress tegen, en omdat ik laatst (edit: alweer maanden geleden) een dagje tot rust kon komen in een rustig vakantiehuisje, leek dit me wel leuk om eens te proberen. Uiteraard zonder enige verwachtingen, precies zoals je alles op AliExpress moet behandelen.

Maar nog nooit zijn mijn verwachtingen zó overtroffen op een Chinese webshop als nu. Toegegeven, ik heb ook nog nooit zoiets duurs besteld bij een Chinese webshop. Het pakketje was namelijk ongeveer 20 euro, nog net binnen de veiligheidsmarge van 21 euro op invoerrechten, maar voor Chinese begrippen is dat natuurlijk reteduur.

Maar daar staat tegenover dat de kwaliteit ook echt gewoon heel goed is. Zo goed zelfs, dat ik sterk begin te twijfelen of het wel echt een Chinees product is. Het zit allemaal namelijk heel slim in elkaar en er is niets gebroken, ontploft of in de fik gevlogen tijdens het bouwen.

En het eindresultaat is ook nog eens heel gaaf: een oneindige knikkerbaan die een stel metalen knikkertjes in een kringetje door de machine duwt. Een heel mooi stukje techniek dat een bevredigend einde is voor een heerlijk avondje kneuteren met een schuurpapiertje. Zojuist zag ik dat er in totaal 4 modellen zijn dus ik ga er snel nog een paar bestellen voordat ze uit de handel gaan.

Mocht je zelf eens wat anders willen doen dan Netflix kijken, raad ik je zeker aan om dat ook eens te doen. Zo af en toe is het gewoon leuk om iets tastbaars met je handen in elkaar te knutselen. En als het niet voor jou is, dan vast wel voor een kind (14+) of een andere blije nerd in je kennissenkring. Want een beter verjaardagskado dan dit zal je niet snel vinden.

Enjoy!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *