Hebben jullie nog een beetje aan Jezus gedacht tijdens Hemelvaart?

Inmiddels is Hemelvaart alweer een paar dagen voorbij. Waar wij allemaal heel erg goed in zijn, is het genieten van de vrije dag en het vooral niet werken. Wat veel van ons echter verzuimen, is doen waar deze dag oorspronkelijk voor bedoeld is: effe lekker denken aan Jezus en al zijn dolle fratsen. In hoeverre zijn wij daar dit jaar in geslaagd?

Als ik het dicht bij mezelf hou, moet ik eerlijk zeggen dat ik op dat vlak dik gefaald heb. Ik moet bekennen dat ik geen seconde aan onze offergezinde vriend gedacht heb, terwijl ik alleen maar geprofiteerd heb van de vrije werkuurtjes waar hij zijn leven voor gegeven heeft. Dat voelt een beetje scheef.

Ik denk dan ook dat Jezus zich om zou draaien in zijn graf (als ie daar nog in ligt) bij het idee dat zijn nobele queste voor veel mensen niet veel meer heeft opgeleverd dan een comfortabele vrije dag zo af en toe. Ik denk niet dat hij dat voor ogen had toen hij op pad ging om mensen mooie verhalen te vertellen.

Gelukkig neemt dat niet weg dat ik die Jezus best wel dankbaar ben voor alle verplichte vrije dagen die hij ons geschonken heeft hoor. Ik vind ze nergens op slaan en totaal onterecht voor mij als overtuigd atheïst, maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken. Liever zou ik alleen zien dat iedereen zelf betekenis mocht geven aan zijn eigen vrije dagen.

Wat dacht je dan van:

Wateengast-dag
Dag van de Alcoholvrijheid-app
1e dag van de Awakenings-kater
2e dag van de Awakenings-kater
Dag van het Dingetje
Boterhamworstdag
Kalenderwisseldag
Eindelijk het huis weer eens aan kant makendag
Openstaandeklusjesdag
Etc…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *