Hebben meer mensen last van nieuwjaarsmoeite?

Man, ik kom er niet lekker in dit jaar. Op dit moment is het maandagochtend in de tweede week van het nieuwe jaar, en het kost me nog steeds wat moeite om gewoon weer te knallen op die waan van de dag. Meer dan anders, lijkt het wel. Hebben meer mensen last van dit soort nieuwjaarsmoeite?

Ergens heeft het denk ik ook te maken gehad met hoe de feestdagen dit jaar uitvielen. Zowel kerst als oud & nieuw vielen in het weekend, waardoor veel mensen gewoon 1 week vrij genomen hadden tussendoor. Maar omdat de scholen vandaag pas weer beginnen (thank god) zijn er ook veel mensen die er nog een volle week bijgenomen hadden, waardoor de virtuele kantoren ook nog half leeg waren. Dat knalt ook gewoon nog niet zo lekker.

En vandaag heb ik daarom ook pas de traditionele nieuwjaarsreceptie (gelukkig zonder alcohol en zoenen). Laat ik dat dan maar opvatten als de officiële kick-off van het nieuwe jaar. Hopelijk kan ik nu wel mijn volle motivatie op gaan brengen. Want aan mijn leuke, nieuwe baan ligt het niet. Lekker door naar Python!

Succes allemaal, en hier onder nog even voor het gemak mijn toevoeging voor de VanDale. Die mag rechtsreeks met copy-paste geplaatst worden in de nieuwe editie hoor. Geen probleem!

Nieuwjaarsmoeite (devmeervoud: nieuwjaarsmoeiten; zelfs. naamw. moei·te) – De moeite die iemand heeft om zich weer te motiveren voor het normale leven na een jaarwisseling.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *