Hebben we allemaal de kerstdagen weer overleefd?

Het zit er weer op! Na zeker twee, vaak drie en soms zelfs wel vier kerstdagen is het tijd om voorzichtig de balans op te gaan maken. Hebben we ook dit jaar het feestelijke geweld weer een beetje overleefd met z’n allen? Want er zijn toch genoeg momenten waarop zo’n kerst plotseling een stuk minder feestelijk kan worden hoor. Hoe is dat jullie vergaan?

Hebben we bijvoorbeeld de overvloedige maaltijden met drank overleefd zonder out te gaan? Zijn er slachtoffers gevallen toen er toch plotseling een gezelschapsspel gestart werd terwijl de sfeer er daar eigenlijk al lang niet meer naar was? Is een oude familievete omgeslagen in een onhoudbare woordenwisseling, eventueel met een slaande ruzie en/of ongepast handgemeen tot gevolg? Heeft een ongemakkelijk familielid na iets te veel wijntjes toch al dan niet abusievelijk een schunnige opmerking over het uiterlijk van je veel te jonge nichtje gemaakt? Heeft iemand ondanks herhaalde waarschuwingen toch zijn vinger in die groene oase van dat zorgvuldig opgeprikte kerststukje weten te steken?

Er zijn tal van momenten waarop er slachtoffers kunnen vallen tijdens de kerst, dus je begrijpt dat ik me soms oprecht een beetje zorgen over jullie maak. Speciaal daarom heb ik deze Facebookpagina in het leven geroepen, waarop je aan kunt geven dat je weer veilig bent en de feestdagen hebt overleefd. Zo kunnen eventuele nabestaanden op je werk bijvoorbeeld toch al even spieken hoe die feestdagen je allemaal zijn vergaan.

Dat geeft wel zo’n fijn gevoel, en als je er dan toch bent kun je gelijk die facebookpagina een dikke like geven! Kan je die goede daad ook meteen van je goede voornemens-lijstje afstrepen.

Fijn jaar allemaal!

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *