Hebben woelratten echt zo’n woelig leven?

Woelig is een ander woord voor onrustig, turbulent, veelbewogen, rusteloos, druk, enzovoort. Op zich allemaal niet hele fijne uitdrukkingen als je gewoon van een ongestoord bestaan houdt. Hoe zuur is het dan als je een rat bent, dat deze zaken jouw bestaan dermate karakteriseren dat het zelfs toegevoegd wordt aan de naam van je soort. Is je leven dan echt 24/7 zo ontzettend woelig?

Ik heb geprobeerd om uitleg te vragen aan een woelrat, maar gek genoeg waren ze allemaal veel te druk bezig voor commentaar. Eentje leek even antwoord te gaan geven, maar die liep wel zo ongelofelijk woelig te stuiteren dat ik niet meer dan 2 woorden achter elkaar kon verstaan. “…. vet man…. effe checken … oe daar… nee ja… hop hop… snel weg!… later ouwe” Daar werd ik dus ook niet veel wijzer van.

En dus laat ik die woelige ratten maar rustig verder gaan met woelen. Ze moeten gewoon maar doen waar ze goed in zijn. Ik hoop maar dat ze vrede hebben met hun eigen eigenaardigheden, en anders is het misschien tijd om medicatie te gaan uitvinden tegen het woelen. Een mooie afzetmarkt is er in elk geval al!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *