Heeft het Sinterklaasjournaal het ooit eerder zo moeilijk gehad?

Mijn hemel zeg, ik zou dit jaar niet graag in de schoentjes van de redactie van het Sinterklaasjournaal staan zeg. In de eerste plaats heb je natuurlijk te maken met de onmogelijke puzzel van het  veilig organiseren van een complete intocht met een semi-geloofwaardig verhaal voor de kindjes. Maar daarnaast heeft de hele Pietendiscussie ook nog eens een compleet nieuw level aangetikt. Hoe gaan ze dat dit jaar in vredesnaam oplossen?

Mij lijkt de beste oplossing om gewoon tegen alle kinderen te vertellen dat Sinterklaas dit jaar niet mag komen omdat ie zelf per ongeluk corona opgelopen heeft in Spanje. Of dat ie met zijn 389 jaar toch wel echt in de risicogroep valt of zo. Dat geloven die kinderen gelijk, en dan hoef je ook dat hele circus niet op te voeren. Prima oplossing toch?

Dan rest alleen de discussie van de kadootjes voor de kinderen, maar ook dat is natuurlijk geen probleem. Als je op een extra ingelast Sinterklaasjournaal gewoon vertelt dat Sinterklaas dit jaar alle ouders een speciale cadeaubon op gaat sturen, durf ik te wedden dat je die kinderen écht niet zult horen klagen dat Sinterklaas dit jaar hun huisje stilletjes voorbij rijdt hoor.

Zolang die hebberige kinderen aan het eind van de rit gewoon hun cadeaus krijgen kan dat hele verhaal ze allemaal gewoon gestolen worden hoor. En misschien is dat juist wel de les die we van dit hele gedoe moeten leren… Hebberigheid draait de wereld, ongeacht het fabelachtige verhaal dat je eroverheen plakt.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *