Heeft mijn kleine gast vandaag serieus zijn zwemdiploma gehaald?

Welke ploma? Diploma! Want jawel hoor, vanmorgen heeft mijn zoontje/held Willem iedereen weer eens goed laten zien waar een beetje doorzettingsvermogen en angsten overwinnen wel niet toe kunnen leiden. Sinds vandaag is hij namelijk in het bezit van een A-diploma, en dat is toch best wel een dingetje voor een mens in onze maatschappij.

Wat hier ook zeker het vermelden waard is, is het feit dat er in het water absoluut geen sprake is van een deflatie van diploma’s. Integendeel! Waar mijn generatie (ik ben 37) vroeger zijn A-diploma in de schoolpauze kreeg door simpelweg niet dood te gaan tijdens de zwemles, moeten kinderen vandaag de dag keihard werken voor hun papiertje! Die Willem heeft vandaag zowaar de schoolslag gedaan, op zijn rug gezwommen, als een lijk in het water gedreven, de borst- en rugcrawl gedaan en als klap op de vuurpijl heeft ie een paar meter onder water gezwommen door een gat heen. Het enige dat ie eigenlijk niet gedaan heeft is een Olympische medaille gewonnen, maar dat hoeft gelukkig ook pas voor zijn B.

Het is alleen de vraag of hij daar de moed en zin nog voor kan opbrengen. Hij gelooft bij dit soort dingen namelijk heel erg in het motto “stoppen op je hoogtepunt”. Het was zelfs zo dat hij na ontvangst van het papiertje echt met gierende banden weg wilde racen, en niet eens de tijd wilde nemen om zijn geboortedatum te laten corrigeren op het eerste officiĆ«le document uit zijn leven. Hij stelde zelfs voor om het met tippex te gaan corrigeren, maar dat heb ik na een kort lesje valsheid in geschriften toch maar uit zijn hoofd weten te praten.

Voor mij was vandaag in elk geval een mijlpaal in mijn leven. Voor het eerst in mijn leven heeft een kind van mij een officieel papiertje gehaald. Voor het gemak tel ik het WC-diploma en zijn Pietendiploma maar even niet mee. Dit is een echte! Deze is wat waard. En ik durf het bijna niet hardop te zeggen, maar… ik denk dat die gast zelfs beter kan zwemmen dan ik. En als dat geen mijlpaal is, weet ik het ook niet meer!

Willem: onwijs gefeliciteerd gast. Je bent een echte held!!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *