Heel Holland Bakt. Is het wat?

Vandaag ga ik er ook eens aan geloven! Natuurlijk ben ik al jaren bekend met het fenomeen ‘Heel Holland Bakt’, maar ik moet bekennen dat ik dit televisieprogramma nog nooit onder mijn steen heb bekeken. Vanavond gaat daar verandering in komen. Waarom in gastsnaam? Nou, wel hierom!

Ik kreeg namelijk een superleuk berichtje van een goede oude schoolvriend Ingmar. Hij liet me weten dat hij aan de audities had meegedaan en dat straks zijn 15 seconds of fame uitgezonden gaan worden. Hoe leuk is dat? Voor mij is dat een perfect excuus om eindelijk eens aan levende lijve te ervaren waar al die ophef al die tijd zo om te doen is. En tegelijkertijd kan ik zien wat die beste Ingmar tegenwoordig zoal in zijn vrije tijd uitspookt. Ik ben benieuwd of ie er wat van bakt!

Ik pak snel mijn recept voor een bakje chips erbij, en dan snel de voetjes op de bank voor Heel Holland Bakt! Morgen horen jullie mijn eerlijke review over dit programma!

[ … de volgende dag … ]

Goooooeeeeeedemorgen allemaal! Nou het was me een ervaring hoor. Vanaf nu kan ik mijzelf oprecht ook een mens noemen dat ooit naar Heel Holland Bakt heeft gekeken. Ben ik daar een beter mens van geworden? Nou ja, het is eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding… maar Ingmar is een baas! Hier lees je het in een unieke review in het Wateengast-format “Is het wat?”:

Heel Holland Bakt – Wat is het?
Het is een programma over mensen die taartjes bakken. Echt. Dat is het.

En Ingmar?
Nou, die gast doet het dus supergoed! Hij zat zowaar bij de laatste twintig en had daarna ook nog eens terecht zijn plekje verdiend in de volgende ronde. Hoe vet is dat! Volgende week weer dus. Ontzettend knap gedaan man, leuk om te zien! Ik ben benieuwd hoe ver hij het gaat schoppen. Tenminste, ik ga ervan uit dat er elke week iemand weggestemd gaat worden door het publiek op draaistoelen of zo, maar het exacte format is niet echt uitgelegd. Maar wat het ook is: een topgast is die Ingmar zeker! Ben jij ook al fan? Volg hier dan zeker ook zijn Instagram 🙂

Kwaliteit
Sja, hier voel ik me niet echt op mijn gemak. Hoewel ik me goed voor kan stellen dat hier heel veel mensen onwijs van kunnen genieten, is dit soort programma’s namelijk toch niet echt mijn ding. Op zich allemaal leuk hoor, maar ik heb eigenlijk één groot punt van kritiek: je kunt zelf niets eten! Op zich kan iemand natuurlijk prima vertellen dat het een geperfectioneerde smaakexplosie is, maar ik geloof dat pas als ik het meemaak. Dat is me niet gelukt, en dat is jammer voor elk programma over eten.

En voor de rest is het vooral kijken naar bakkende mensen. Precies dat, en eerlijk gezegd kan ik daar persoonlijk niet heel erg lang naar blijven kijken. Ik vind het hartstikke leuk dat ze het naar hun zin hebben, maar om nou te zeggen dat ik op het puntje van mijn hoekbank lag? Neuh. Eerder een beetje in het midden, rondom comfortabel uitgebalanceerd.

Tijd die je eraan kwijt bent
Het programma duurde een uur, maar voelde langer. Liever had ik gewoon een compilatie gezien over Ingmar, dan was ik ook helemaal bij.

Tijd-kwaliteitverhouding
Ik zou zeggen een 4, maar ook dit is weer persoonlijk. Ik ben er halverwege toch maar wat anders bij gaan doen om toch meer waar voor mijn tijd te krijgen. Dat hielp wel.

Kan ik het aanraden:
Als je Ingmar kent wel, en anders niet. Ik eet gewoon liever een taart dan dat ik ernaar kijk.

Wat me bij zal lijven na het kijken
Supervet voor Ingmar! Maar doordat ie door is moet ik volgende week natuurlijk weer kijken naar mensen die een taart bakken. Daar gaat weer een uur van mijn leven!

Enneh… wat is ‘de tent’?

We gaan het zien…

@ Ingmar: gefeliciteerd man!!

You May Also Like

2 Comments

  1. Exact mijn ervaring, al zat ik in het midden van mijn stoel. Mijn zusje informeerde me dat er inderdaad elke week slechts één persoon wordt weggestemd de komende 9 weken, dus dat wordt afzien!

  2. Niet?! Holycrap zeg. Zal je net zien dat Ingmar dit hele programma gaat winnen, dan zijn we dus nog 9 uur naar gebak aan het staren.

    Ach ja, het is hem meer dan gegund!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *