Heel Holland Ziekt

Het is weer die tijd van het jaar hoor! Al dagen of weken loopt iedereen hier in huis te snotteren en te hoesten, en buiten ons gezinnetje is het niet veel beter heb ik het idee. Ik hoor om de haverklap van mensen die eraf liggen, en dit weekend veegde dat zelfs al mijn sociale plannen van tafel. Ga ik eens een keer wat doen… 😉

Nu doe ik op sociaal vlak natuurlijk bijna niets, en dus was het des te bijzonderder dat ik dit weekend maar liefst twee sociale dingen op mijn weekplannertje had staan. Maar dat werden er nul, want gister vielen mijn sociologievrienden om en vanmiddag is mijn fijne neef aan het uitzieken. Jammer natuurlijk, maar misschien ook allemaal maar beter ook… want ja hoor: nu heb ik weer allemaal keelpijn. Beter doe ik het ook maar even rustig aan, want het laatste wat ik wil is dat de volgende kuur uitgesteld moet worden omdat ik ziek ben..

Naast mijn chemo pilletjes hak ik er dus vrolijk wat paracetamol achteraan, maar het is vooral belangrijk om eventuele koorts in de gaten te houden, aangezien mijn afweersysteem door die chemo wat van slag is. Bij koorts moeten we namelijk gelijk gaan de alarmbel trekken, maar zover is het voorlopig gelukkig nog echt niet. Maar beetje opletten dus.

En kennelijk deed ik het zo rustig aan, dat ik me bedenk dat ik gisteravond helemaal geen update meer getypt heb. Oeps! Dat zal ermee te maken hebben dat er ook niet zoveel gebeurd is, maar ook dat ik gisteravond even lekker in mijn leesboek verdwaald was. Ik ben namelijk al maanden weer eens de drie boeken van The Lord of the Rings aan het lezen, en gisteravond was er plotseling allemaal heisa met een grote spin die de kluit verziekte. Die dingen gebeuren gewoon soms, je weet wel.

Als je zelf ook een beetje van fantasyboeken houdt is het trouwens wel een aanrader om die (wellicht nog een keer) te lezen. Ikzelf heb ze op rond mijn achttiende ooit in het Nederlands gelezen, maar nog nooit in het Engels en dan zijn ze toch wel een stuk beter hoor. En ik ben compleet vergeten wat er allemaal gebeurde (behalve dan in hoofdlijnen: ringetje moet in vulkaan, check!) dus het voelt weer helemaal als een verrassing om ze te lezen. En ik lees echt tergend langzaam, dus ik ben daar wel maanden zoet mee. Superleuk, tip voor de kerstvakantie!

Of voor vandaag, mocht je ziek in bed liggen of zo. En nog een tip dan, nu ik toch nerderig bezig ben: ik ontdekte laatst een website waar je in je browser allemaal antieke PC (dos) spellen kunt spelen! En de belangrijkste/waanzinnigste uit dat tijdperk is natuurlijk met stip deze: Civilization! Deel 1, supervet echt. Mocht je dit kennen, dan is het alleen al een feest om die intro gewoon nog eens te zien. Hier heb ik de basis van mijn Engels en de wereldgeschiedenis geleerd. Wat een briljante reeks is dat 🙂

Nou ja, ik ga weer eens een pilletje opzoeken. Heel fijne zondag allemaal en tot vlot!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *