Heimwee naar normaal

Ik zou zo graag willen dat alles weer normaal was. Maar helaas, dat duurt nog wel even. If ever. Echt, mijn stemming gaat de afgelopen weken in golfbewegingen, en deze dagen vlak voor de behandeling (die begint morgen) is het vooral spanning die overheerst, maar toch ook een soort heimwee. Heimwee naar het normale leventje dat ik voor 2 oktober had. Want ik wil gewoon weer normaal doen… dat je tegen mensen kunt zeggen “och, z’n gangetje” als ze aan je vragen hoe het met je gaat. Maar ja, zo zijn de kaarten nu eenmaal niet voor me geschud. En dat maakt me soms best verdrietig.

Op dit moment zit ik thuis op de bank, terwijl ik net de kinderen naar school heb gebracht en Floor aan het werk is. In normale tijden zou ik nu lekker gaan thuiswerken, maar vandaag heeft dat geen zin. Niet dat ik me verveel hoor (echt totaal niet, integendeel zelfs), maar ik zou zo graag willen dat ik weer gewoon kon kletsen over hoe we dat vliegveld beter kunnen maken, lekker samenwerken, lekker nadenken, lekker programmeren, lekker grafiekjes maken en lekker experimenteren. Gewoon lekker zorgeloos normaal doen. Je weet wel.

Maar in plaats daarvan voel ik een grote muur op me afkomen, vergelijkbaar met het plaatje dat je voor je ziet als je aan een tsunami denkt. Zelfs in mijn dromen gaat het om de haverklap weer over kanker. En dan heeft het natuurlijk totaal geen zin om te doen alsof alles normaal is en lekker te gaan werken. Ik moet eerst maar die enorme golf over me heen laten komen. Neus dichtknijpen en gaan, en dan maar zien waar ik allemaal doorheen en tegenaan gespoeld ga worden. En maar duimen dat ik uiteindelijk weer ergens aan land kan opkrabbelen straks. Daar gaan we maar vanuit. Wat moet je anders?

Vandaag ga ik daarom gewoon maar even onwijs genieten van mijn laatste behandelingsvrije dagje. Het voelt totaal niet als een vrije dag zoals “vroeger”, maar gelukkig voelt het wel nog steeds lekker rustig en relaxed. Traantje wegpinken en bewust genieten; dat is mijn to-do lijst van de dag.

Dus dat! Tot morgen allemaal.

Liefs, Rein

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *