Help! Hoe moet ik nu mijn online cursussen leren?

Aargh, ik zit met een probleem! Zoals jullie misschien wel weten ben ik een enorme fan van de online cursussen van Udemy. Op dit geweldige platform heb ik al de gaafste skills geleerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van Python, D3, JavaScript, Machine Learning, Natural Language Processing, Flask, Django en misschien nog wel de leukste van alles: Flutter! De reden dat ik hier zoveel tijd aan kon besteden, is dat ik via deze briljante oplossing die ontelbaar vele uren achter de kinderwagen toch nog nuttig kon besteden. Maar nu komt hier helaas een eind aan, want die kleine gast wordt groot.

En ja, dat groter worden van die kleine kan mij natuurlijk niet snel genoeg gaan, maar dit is eigenlijk toch wel een praktisch nadeel. Die kleine Bas is namelijk wel klaar met de kinderwagen. Hij wil zelf door de wereld rennen en als het aan hem ligt zo snel mogelijk invoegen op de snelweg op zijn kleine houten bakfiets. En ik als ouder sjok daar dan maar een beetje achterna. En dat is soms best wel saai.

Waar ik in het verleden dan naar de code van de slimste geesten op Udemy kon kijken, moet ik mijn ogen nu gebruiken om een oogje in het zeil te houden op zijn onvoorspelbare fratsen. Dan blijven alleen mijn oren nog over om mee te leren, maar daar ben ik vooralsnog nog steeds niet zo’n fan van. Er zijn ongetwijfeld talloze gave podcasts te luisteren, maar bij een podcast moet je naar een verhaal. Dat maakt het al snel vrij theoretisch, en ik wil juist kunnen zien welke concrete resultaten je kunt realiseren met je theorie. En daar gebruik ik het liefst mijn ogen voor.

Dus wat nu? Ik kan natuurlijk thuis op de bank die cursussen gaan leren, maar daar programmeer ik liever zelf mijn eigen oplossingen en projecten in elkaar. Dan is het ineens heel kostbaar om een uur naar een scherm te kijken zonder dat er iets blijvends uit je vingers komt. En dus ben ik nog op zoek naar een mooie oplossing.

Misschien straks maar weer ouderwets in de bus, als ik me weer als een uitgeperste spons tussen de andere ongelukkige zielen in die strontgare ochtendspits mag proppen. Ik kijk daar absoluut niet naar uit, maar dan heb ik in elk geval wel weer een uurtje verplichte schermtijd per dag.

Elk nadeel heb z’n voordeel.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *