Helpt het echt om honderdduizend keer op het knopje van een stoplicht te drukken?

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat een stoplicht sneller op groen springt wanneer je honderdduizend keer snel achter elkaar op het knopje drukt om te laten weten dat je er bent. Maar is dit nu inderdaad de beste manier? Ik zocht dit heel slecht voor jullie uit.

Om dit te testen ben ik naar een stoplicht in de buurt gegaan en ben ik gaan drukken. Steeds weer liep ik echte tegen het probleem aan dat het me niet lukte om honderdduizend keer op het knopje te drukken voordat ie op groen sprong. De eerste keer kon ik maar 42 keer op het knopje drukken, de tweede keer 172 keer en de derde keer zelfs 368 keer. Maar toch ging het stoplicht al ver voordat ik de honderdduizend aantikte op groen.

Toen ging ik het andere uiterste proberen: helemaal niet drukken. En wat bleek? Ook toen sprong ie dus gewoon op groen! In die zin maakt het dus helemaal niet uit of je op het knopje drukt. Daarna probeerde ik ook andere varianten: 1 keer drukken, 10 keer drukken, iemand anders laten drukken… en altijd met hetzelfde resultaat. Vroeg of laat springt dat stoplicht dus vanzelf een keertje op groen.

Dan terug naar de hoofdvraag van dit onderzoek. Heeft het zin om zo vaak op dat knopje te drukken? Het antwoord op deze vraag ligt dus gelukkig helemaal bij je zelf. Heb JIJ zin om honderdduizend keer op het knopje van het stoplicht te drukken? Is het antwoord daarop ja, dan heeft het dus zeker zin om dat te doen. Geniet ervan! En is het antwoord nee, dan doe je het toch lekker niet. Zolang je maar niet door rood loopt, is daar nog nooit iemand dood van gegaan.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *