Het ABC Architectuurmuseum in Haarlem. Is het wat?

Omdat het de afgelopen 4 weken naar mijn idee onafgebroken aan het regenen is, moet je soms creatief zijn in het vinden van vermaak buiten de deur dat toch weer niet zó buiten is dat je er nat van wordt. En dan ook nog eens dat het leuk genoeg klinkt om je kinderen er enthousiast voor te maken. Mocht je nou in de buurt van Haarlem wonen, dan heb ik hier een kleine gouden tip voor je. Want ken je het ABC Architectuurmuseum in Haarlem al? Nou, noem het gewoon het LEGO-museum en plotseling staat je kind van 5 aan je te trekken om eindelijk naar buiten te gaan.

Dit museum stond al een tijdje op mijn lijstje, maar afgelopen weekend is het er eindelijk pas van gekomen. Het is in hartje Haarlem (tegenover het Frans Halsmuseum) en het kost zo goed als geen drol. Voor 1 volwassene en een kindje met geinig haar was ik in totaal 4,50 kwijt. En daar heb je een hele middag plezier van! Het museum zelf is niet zo groot, maar het heeft wel wat mooie maquettes en leuke informatie over het ontstaan van de fantastische stad Haarlem. Met nog een paar thema-ruimtes (duurzaamheid tijdens ons bezoek), ben je er zo doorheen. Maar dan heb je het kopstuk nog niet eens gehad!

Want ergens halverwege stap je ineens het walhalla voor kinderen in, namelijk een grote kamer vol met grote bakken LEGO waar kinderen compleet los op mogen gaan. En als je ziet wat er allemaal voor kunstwerken naast de muur staan opgesteld zie  je dat hier gretig gebruik van wordt gemaakt. Uiteraard was het allemaal net niet zo mooi als ons awesome fort met onze namen en een levensecht model van pixel Mario, maar toch, je ziet dat ze het duidelijk moeite in hebben gestoken.

En het mooiste is dat het (tijdens ons bezoek in elk geval), helemaal niet zo hysterisch is als je zou verwachten van zo’n kinderparadijs. Dat is voor een groot deel te danken aan de gemoedelijke kleinschaligheid en de vriendelijkheid van de vrijwilligers die er met zijn allen een heel gezellig museum van weten te maken.

Mocht je dus nog iets leuks en makkelijks te doen zoeken voor deze druilerige dagen, spring dan echt een keertje op de fiets voor een bezoekje aan het ABC Architectuurmuseum in Haarlem. Dat is gegarandeerd een middagje lekker bouwen met je kinderen! En voor volwassenen is dat bouwen met LEGO natuurlijk stiekem minstens net zo leuk.

Veel plezier!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *