Het grote aftellen is begonnen

Vandaag hoef ik vreemd genoeg niet naar het ziekenhuis, en dan hou je ineens tijd over voor andere zaken. Nu was ik al een tijdje van plan om een soort aftelkalender op mijn koelkast te plakken, en daar heb ik dus maar meteen werk van gemaakt. Check hier het fraaie resultaat van mijn creatieve uitbarsting van zojuist:

Elke rij staat voor een blok van 3 weken (precies de lengte van een chemokuur), en daar kan ik dan straks elke dag een vakje van inkleuren. Rood als ik naar het ziekenhuis ga, oranje voor de ‘normale’ dagen. En dat dan net zo lang totdat de kalender helemaal ingekleurd is en ik weer gezond en wel over straat kan dartelen (…toch… ?)

Sja, hoe lollig ook, zo’n inkleur kalendertje, er zitten dus ook wat duistere kanten aan. Want hoe gaat mijn leven eruit zien na dit hele circus? Hoe lang gaat dat laatste blokje van die operatie wel niet worden, inclusief herstel? En natuurlijk… waarom is die kalender nog zo verrekte wit, terwijl ik al ruim een week bezig ben? Anderhalve maand zelfs als ik alle vooronderzoeken mee tel..

Dat ik een lange adem ga nodig hebben zie ik nu maar eens extra duidelijk, en dat is wel even slikken. Gelukkig heb ik wel allemaal vrolijke kleurtjes gekocht om er toch maar een feestje van te maken. Want om op een positieve noot te eindigen: deze kalender is namelijk wel al mooi voor 5% vol! Hoppa! Nog maar 95% van mijn behandeling te gaan.

Let’s do it!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *