Het plan en goed nieuws!

Wederom hallo lieve mensen! Vandaag gelijk alweer een update, want nieuwe dag, nieuw ziekenhuisbezoekje! En net als het bezoekje van gisteren was die van vandaag eigenlijk ook heel erg oké. Ik heb namelijk onze oncoloog ontmoet en van hem gehoord hoe de behandeling eruit gaat zien. Die oncoloog is echt een superfijne gast, en qua behandeling is het zoals verwacht inderdaad niet niks, maar dit gaat hem worden:

  • eerst 5 dagen achter elkaar bestralen
  • dan 6 sessies van 3 weken chemotherapie (infuus op dag 1, daarna 2 weken elke dag 2 pillen en dan eventjes rust)
  • en daarna de operatie en herstellen

Al met al gaat deze achtbaan dus zeker wel een half jaar duren, maar goed. Daar kan ik inmiddels wel een beetje vrede mee hebben. Het is nog steeds bij lange na niet hoe ik mij de komende tijd had voorgesteld natuurlijk, maar nu kan ik in elk geval weer een beetje vooruit gaan kijken. En dat is ontzettend fijn.

En dan natuurlijk de hamvraag: hoe crap gaan deze maanden worden? Nou ja, dat weet natuurlijk niemand en dat is voor iedereen anders, maar ik moet zeggen dat ik er wel heel hoopvol tegenaan kijk sinds ik die oncoloog de meest voorkomende bijeffecten van mijn programma hoorde opnoemen:

  • vermoeidheid
  • tintelende handen en voeten
  • verkleurde handen en voeten
  • mogelijk diarree
  • misschien beetje kotsen (maar met medicijnen heel goed te ondervangen)
  • ik ben de naam vergeten, maar een gevoel van dat je slecht kunt ademen
  • en nog een paar die ik vast vergeten ben

Maar dat zijn als ik het zo bekijk over het algemeen best wel dingen die ik zou moeten kunnen handelen. Tuurlijk, ik ga absoluut niet te vroeg juichen en ik onderschat helemaal niks, maar ik had het ergens veel erger verwacht, en als dat dan uitblijft ben je voor het eerst in weken gewoon weer een beetje blij. En daar moet je van genieten!

En over blij gesproken: dat was ik ook toen ik vandaag zowaar een prikdiploma van de lieve mevrouw mee naar huis mocht nemen. Moeha! Na het gesprek met de oncoloog moesten we ons ziekenhuisbezoekje natuurlijk even goed aftoppen bij de prikpost, met bloedafname voor de chemo en voor het genetisch onderzoek. Daar zag ik een stapeltje diploma’s liggen, en na vriendelijk vragen had ik er ook een verdiend. Yes!! Kijk eens hoe trots ik was:

Kijk hem eens shinen, die gast! En dat ga ik natuurlijk vieren vanavond! Keihard, als een malle in de Patronaat in Haarlem, waar mijn favoriete band aller tijden weer komt optreden: Rowwen Hèze! Die stond natuurlijk al maanden in mijn agenda en aangezien de behandeling toch nog niet begonnen is maak ik nog even mooi van deze gelegenheid gebruik nu het nog kan. Superveel zin in!

En ook superveel zin om daarna weer lekker naar bed te gaan 😉 Het is toch weer een volle en vermoeiende dag zo, zeker nadat ik de hele ochtend afscheid heb genomen op mijn werk (wel in stijl met een compleet Mario Kart toernooitje, excellent). Nu heb ik daar met een goed gevoel de deur achter me dicht kunnen trekken, zodat ik me volledig kan gaan focussen op de behandeling. Even wat rust in de tent. Rust is goed. Ik hou daarvan.

Dus dat! Tot later, en tot de volgende update. Houdoe en hoie!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *