Hinkelen anno 2020. Wat zijn de gevaren?

Hinkelen is niet meer wat het geweest is. Waar hinkelen vroeger nog gewoon een hele hippe, ietwat kinderlijke manier om naar je werk te gaan was, is het vandaag lang niet meer zo ongevaarlijk als het lijkt. Overal loert gevaar voor de moderne hinkelaar. Wat zijn bijvoorbeeld de grootste risico’s voor hinkelen anno 2020?

Klimaatverandering
Klimaatverandering is waarschijnlijk niet het eerste gevaar waar je aan denkt, maar dat is onterecht. Hoe wil je straks namelijk over straat hinkelen als de zeespiegel ineens 12 meter boven je hoofd staat? Om nog maar te zwijgen over bosbranden, orkanen en tornado’s. Nee hoor, dat hinkelt voor geen meter.

Een dodelijk virus
Je kan tegenwoordig de deur niet meer uit hinkelen of je loopt het risico om een dodelijk virus op te lopen. Zeker als je te dicht bij andere mensen hinkelt loopt je serieus de kans dat het virus op je overspringt. Mijn advies zou zijn om altijd minstens anderhalve meter van iemand af te hinkelen. En als je toch voorzichtig doet: hinkel dan niet per ongeluk een café met tongende twintigers in. Daar druipen de virussen zo’n beetje van het plafond af.

Een economische crisis
Waarschijnlijk is het nog maar een kwestie van geduld, maar vroeg of laat hinkel je natuurlijk zo een zware economische crisis in. Op zich is het fijn dat je dan gewoon aan het hinkelen bent en niet bijvoorbeeld in een auto rijdt die je nog moet afbetalen, maar toch. Al die werklozen en daklozen op straat zijn natuurlijk heel lastig om te ontwijken op één been. Dat wordt nog wat.

De derde wereldoorlog
In het begin van het jaar leek het nog alsof we elk moment de derde wereldoorlog in konden hinkelen. Door die coronacrisis ging dat toen niet door, maar zodra de grenzen weer helemaal opengaan en alle landen hun wonden gaan likken en erachter komen dat dat geld van hun buurland toch wel erg goed van pas zou komen, komt dat natuurlijk vanzelf op ons af.

Ruimteschroot
Ik heb altijd geleerd dat alles wat omhoog gaat, vanzelf een keer omlaag komt. Het zal me daarom niet verbazen dat er vroeg of laat een keer een stukje ruimtestation niet helemaal verdampt in de dampkring en dan op je hinkelende hoofd terecht komt. Zal je net zien.

En zo zijn er nog veel meer risico’s te noemen, maar dit zijn wel de meest reële dit jaar. Ik hou mijn hart vast wat er volgend jaar nog allemaal bijkomt!

Het zijn rare tijden voor hinkelaars.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *