Hoe dan?!

Mijn god! Wat is er allemaal aan de hand zeg? Vandaag heeft onze premier bekend gemaakt dat alle scholen en opvang tot minstens 6 april dichtgaan om de strijd op te voeren tegen dat vervloekte corona virus. Op zich is dat volgens mij een hele verstandige zet hoor, maar de enige vraag die nu alleen nog veel harder door mijn hoofd blijft schieten is deze: HOE DAN?!

Zelf heb ik een gastje van 5 die zich prima kan vermaken, dat is het probleem niet echt. Maar waar wij vooral tegenaan gaan lopen is de opvang van die baby Bas. Die gast is nog geeneens 1 en kan dus totaal niet voor zichzelf zorgen. Hoe moet ik dan in godsnaam thuiswerken? Hoe dan?!

Mijn lieve vriendin heeft namelijk ook een goede voltijd baan en die heeft minstens net zoveel verplichtingen als ik. We gaan nu dus maar in shifts de boel fixen en hopen dat we niet allebei thuis gillend gek worden, terwijl we ook nog eens hopen dat onze hele economie niet dermate aan gort gaat dat we straks niet eens meer een normale samenleving hebben om weer fulltime in terug aan het werk te gaan. Het zijn gekke tijden hoor.

En ik vind het eerlijk gezegd ook echt retespannend allemaal. Want dit is ongetwijfeld nog maar het begin van een hele lange, onzekere, gevaarlijke, ongelukkige en verdrietige periode. Los van die enge ziekte (want eng is ie hoor!), vrees ik ook voor al het geld dat nu niet verdiend wordt. Hier gaan echt veel bedrijven, zelfstandigen en gezinnen aan onderdoor. Die impact kunnen we nu nog niet bevatten, maar ik vrees een zakelijk slagveld op de arbeidsmarkt zometeen.

Om nog maar te zwijgen van alle dromen en plannen die hiermee grondig door in de war geschopt worden. Vandaag denk ik dus voor het eerst keihard “hoe dan!?”, maar ik vrees dat dit de komende tijd helaas zeker niet de laatste keer zal zijn.

Het is misschien een wat andere toon dan jullie gewend zijn op deze site, maar een dag zoals deze maak je dan ook niet vaak mee. Serieus corona, wat een gast!

Heel veel sterkte allemaal!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *