Hoe ervaren pakketbezorgers pakjesavond?

Rond deze tijd van het jaar krijg ik altijd zo’n medelijden met pakketbezorgers. Aan de ene kant natuurlijk vooral omdat ze het nu absurd druk hebben en steeds voor dichte deuren staan omdat het nog steeds vrij random is wanneer je je pakjes krijgt. Maar aan de andere kant is dat ook omdat die arme pakketbezorgers na een paar drukke weken, ook nog eens in hun vrije tijd met hun veel te drukke baan worden geconfronteerd. Want denk je nu werkelijk dat een pakketbezorger vanavond echt zit te wachten op een pakjesavond?

Welnee, die heeft wel genoeg pakjes gezien voor de rest van zijn leven! Het is een beetje vergelijkbaar met dat je een slager gaat lastig vallen met worstjesavond. Een bakker met broodjesavond. De slaavond voor de groenteboer. De bakjesavond voor de tupperwareverkoper… Ga zo maar door, daar doe je niemand een plezier mee.

De mensen die eigenlijk het meest op pakjesavond zitten te wachten zijn meestal consultants, adviseurs of een of andere managementlaag. Die hebben namelijk opeens een uitgelezen kans om ongevraagd consult uit te delen in de vorm van een sinterklaasgedichtje. Kunnen ze eindelijk eens flink uitpakken!

Mocht een pakketbezorger dit lezen: sterkte voor jou! Vandaag, vanavond, maar vooral deze hele absurde feestdagenperiode.

Als iemand Sinterklaas is, ben jij het wel. Bedankt!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *