Hoe gaaf zou het zijn als we opnieuw onze achternamen mochten verzinnen?

Meneer Bakker, de familie Molenaar, meneer De Jager… wie kent ze niet? Toen iedereen in Koninkrijk Nederland op 18 augustus in 1811 door Napoleon werd opgeroepen om een achternaam te registreren, waren wij als landje niet bepaald op ons creatieve hoogtepunt uit de geschiedenis. In plaats van dat we messcherpe, goed gevonden namen verzinnen, kwamen veel families niet veel verder dan het beroep dat ze op dat moment uitvoerden. En ergens was dat misschien ook wel slim, want misschien is dat wel de allereerste vorm van SEO en domeinnaamregistratie die we kennen.

Maar hoe anders zou dat zijn als we ditzelfde geintje 200 jaar later nog eens zouden mogen doen? Hoe zouden onze achternamen vandaag de dag worden? Ik vrees dat dat niet veel beter zou zijn… stel je voor zeg, dan horen we straks alleen nog maar namen als:

– Stefan Scrummasterszoon
– Corrie Consultancy
– Inge Interieurdesign
– Peter Personalcoach
– Frits Foodie
– De familie Instababe
– Marcel Bufferoverflow
– Rein Wateengast
– Sjors Senior-Salesmanager Efficiency Eurasia Region
– Dick CEO
– Gerrit Gewoon-Handigmetexcel

En ga zo maar door… sja, hoe meer ik erover nadenk, hoe meer het eerlijk gezegd toch begint te kriebelen om mijn achternaam te actualiseren. “Rein Ietsgaafsmetcomputers”. Ik kan daar best aan wennen!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *