Hoe gaat het paasverhaal van Willem?

Het is een beetje vreemd, maar soms heb ik het gevoel dat mijn zoontje Willem echt gelooft dat hij een soort nieuwe Jesus is. Dat begint al over zijn verhalen over zijn reïncarnatie. Als we hem moeten geloven, heeft hij namelijk al een paar ouders gehad voor ons. En dat waren bijzondere mensen hoor.

Ze heetten Tom en Rora en in tegenstelling tot ons, gaven zij hem wél elke dag kadootjes. Ze konden ook iets heel bijzonders: vliegen. Zonder vleugels, zonder vliegtuig, niks. Willem moest wel veel van ze oefenen. En vaak. En toen had hij opeens zijn laatste kans. Als dat toen niet lukte stortte hij neer. Heel spannend was dat.

Ik zat natuurlijk op het puntje van mijn stoel, maar toen ik vroeg hoe dat was afgelopen wist hij dat jammer genoeg niet meer. Toen ik vroeg waar Tom en Rora nu waren vertelde Willem zat ze inmiddels zijn overleden en dat hij ze mocht begraven. Dat was heel moeilijk dus belde hij de begrafenismachine. Die had het toen voor hem gedaan. Daarna kreeg hij ons als ouders en werd Willem gewoon weer baby.

Toen ik nog eens doorvroeg naar de treurige dood van zijn vorige ouders kreeg de boel opeens weer een mooi Pasen-Jesussausje. Want net als onze heilige vriend, waren zijn vorige ouders Tom en Rora opeens aan een kruis vastgemaakt. Door jagers. Zomaar, vet balen. Maar voordat dat gebeurde moesten ze wel nog met hun kruis rondsjokken, net als Jesus.

En niemand had ze gered. Wel waren ze een keer van het kruis gevallen en toen renden ze naar een vrachtwagen. Maar ja, toen werden ze verdoofd. En toen konden ze niks meer horen. Dus.

Sja, mijn zoontje gaat naar een hele leuke school, maar die Christelijke verhalen maken kennelijk wel indruk hoor..

Hier een overzicht van alle fantastische avonturen van en over Willem.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *