Hoe gênant zou het zijn als ik hitpoints had?

Hitpoints zijn een bekend concept in computerspelletjes. Voor wie het niet kent: hitpoints zijn een soort numerieke waarde om je levenskracht mee aan te duiden. Zijn je hitpoints op, dan is het game over. In die wereld is dit concept de normaalste zaak van de virtuele wereld, maar hoe gek zou het zijn als hitpoints ook in het echt bestonden? En nog beter gezegd, hoe genant zou ik eruit zien als hitpoints in het echt bestonden?

Want serieus, ik kan nog geen deuk in een pakje slecht-begin boter slaan. Als ik dat zou proberen en je zou mijn damage zien, dan weet ik zeker dat het niet veel hoger dan een stuk of 7 zou zijn. Tegelijkertijd weet ik dat al mijn hitpoints gelijk op zijn op het moment dat ik een keer per ongeluk tegen een lantaarnpaal aan zou lopen of zo. Nee hoor, mijn defense is te verwaarlozen. Daar ga je geen strijd mee winnen.

En dus ben ik blij dat we geen hitpoints in het echte leven hebben. Nu kan ik ten minste nog een beetje doen alsof ik een oersterke vechtmachine in het lijf van een vatsige man van middelbare leeftijd ben. Het is een vermomming waar maar weinig mensen intrappen, maar toch. Soms mag je jezelf best een beetje voor de gek houden, toch?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *