Hoe geweldig leuk is Lego Masters?

Sinds kort is er eindelijk weer een programma op TV waar ik echt reikhalzend naar uit kan kijken. Al jaren kijk ik eigenlijk niets meer, behalve 1 keer per jaar naar de serie Wie is de mol? Dit jaar deed mijn zoontje Willem van 5 daar voor het eerst aan mee, en dat bleek onwijs gezellig te zijn. Nu kunnen we die wekelijkse traditie dus eindelijk vervolgen met een nieuwe serie, die qua gezinsvermaak nog wel beter zijn. Want hoe kan dat ook anders als je een programma hebt dat over geweldig bouwen met LEGO gaat?

Ik heb nu 2 afleveringen gezien en ik ben compleet verkocht. Die geweldige mix van kneuterigheid, aandoenlijke koppels, prachtige bouwwerken en een surrealistische voorraadkamer als bouwparadijs maken dat ik me er de hele week op zit te verheugen tot er weer een nieuwe aflevering verschijnt. Heerlijk! En vanavond is het gelukkig alweer zo ver. Dan mogen we genieten van de derde aflevering van dit briljante verhaal.

Voor ons gaat dat alleen morgen worden, want het enige nadeel is natuurlijk dat het programma tijdens kinderbedtijd wordt uitgezonden. En voor kinderen van 5 blijkt het programma ├╝berhaupt nog wel een beetje zwaar te verteren hoor. Want hoe vet het onderwerpen en bouwwerken ook zijn: een spanningsboog van langer dan een uur is nog wel erg veel gevraagd voor een jonge stuiterbal als die van ons.

Hoe dan ook: ik ga mijn favorieten weer aanmoedigen in de strijd voor de titel van Master Builder van 2020. Ik hoop dat die gezellige bouwvakker met die pretoogjes boven zijn baard het ver gaat schoppen Giovanni Seynhaeve heet hij geloof ik, dat is mijn held), want die maakt met zijn partner David Vanhee toch echt wel hele gave dingen hoor! En dat schattige liefdeskoppeltje is natuurlijk ook wel heel erg gezellig hoor. Wat een leukigheid daar op TV!

Mocht je het zelf dus nog niet gezien hebben: Lego Builders is elke zaterdagavond om 20 uur op TV. Geniet ervan!

Overigens is dit niet mijn eerste ode aan LEGO op deze site. Het is gewoon fantastisch spul en het grootste voordeel van vader worden! Lees bijvoorbeeld ook:

Een LEGO-workshop met je zoontje. Daarvoor ben je toch vader geworden?
Hoe krijgt LEGO het voor elkaar om altijd genoeg stukjes in een doos te stoppen?
Is LEGO World stiekem ook heel leuk voor volwassenen?
Helpen jullie mee deze epische set in de winkels te krijgen?
Het ABC Architectuurmuseum in Haarlem. Is het wat?
Zou Boeddha ook zijn LEGO sorteren?

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *