Hoe heet het licht dat via mijn voorhoofd op een potje pindakaas schijnt?

Vandaag is het Dag van de Pindakaas. Traditioneel gezien zijn er dan altijd weer veel mensen die zich afvragen hoe ook alweer dat licht heet dat via hun voorhoofd op een potje pindakaas schijnt. Speciaal voor hen ben ik op onderzoek uitgegaan. Met een potje pindakaas en een glad gewassen voorhoofd op zak.

Na een intensieve zoektocht moest ik echter tot de conclusie komen dat er helemaal nog geen specifieke naam is voor deze bijzondere lichtval. Dat vind ik heel vreemd, maar gelukkig schept dit ook weer kansen. Want ik heb namelijk deze website, en daarop kan ik heel makkelijk nieuwe kennis de wereld in slingeren.

Sterker nog, dat wordt van mij verwacht als Ouwehoer des Vaderlands. Daarom verklaar ik hier, uit de gerechtelijke macht die ik met deze titel op mijn schouders heb genomen, een nieuw woord voor een wonderlijk natuurverschijnsel. Vanaf heden ten dage noemen wij Nederlandersch het unieke licht dat via je voorhoofd op een potje pindakaas valt:

“Aurora Wateengastis”

Amen. Vanaf nu mag dit woord elke dag gebruikt worden. Ook als het geen Nationale Dag van de Pindakaas is (mijn god zeg…)

Mocht je zelf dit fenomeen een keer willen aanschouwen, kun je bij de Albert Heijn trouwens een leuke experimenteerset kopen:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *