Hoe is de uitvinding van het WC-rolletje ongeveer verlopen?

Het is best vreemd hoe gemakkelijk je soms voorbij gaat aan die wereldveranderende innovaties van de moderne tijd. We kennen allemaal de impact die uitvindingen als de auto, luchtvaart of het internet op ons leven hebben gehad. Maar sta jij wel eens stil bij de kleinere innovaties uit ons leven? De paperclip? De plastic schenkdop op je melkpak? Of misschien zelfs het oersimpele concept van het WC-rolletje? En vooral die laatste zette me vandaag weer eens aan het denken. Wat een spannende tijd moet dat zijn geweest zeg!

Ik zie het al helemaal voor me: supermarkten lagen vol met stapels papier met beertjes en blaadjes erop bedrukt, zo hoog als de plafonds reikten. En tientallen arme supermarktmedewerkers hebben uren van hun vakkenvultijd moeten vullen met het opnieuw opstapelen van die velletjes als er weer eens zo’n debiele klant met z’n karretje een mooie stapel WC-papiertjes omver had gereden. En toen kwam daar ineens die bevrijdende dag. De verlossing. HET wc-rolletje. Wauw!

Niemand weet meer wie als eerste deze innovatie heeft uitgevonden, maar episch moet het zeker wel zijn geweest. Zo episch zelfs dat er binnen de kortste keren geen WC-papierfabrikant meer te vinden was die niet gebruik maakte van dit rolletje. Het gerucht gaat dat de naamloze uitvinder van dit rolletje tot op de dag van vandaag voor elk rolletje een cent krijgt, en dat ie inmiddels zo ontzettend veel geld heeft dat ie zijn eigen kolonie heeft laten bouwen op de achterkant van de maan.

Sja, het klinkt misschien wat vergezocht, maar wie zal het zeggen? Ik in elk geval niet omdat ik dit gerucht net zelf heb verzonnen. Die magie wil ik natuurlijk nog even intact houden, voor zolang als het kan.

Maar één ding is zeker: wat een gast was die uitvinder van het WC-rolletje. Wat een gast indeed….

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *