Hoe is het nu met Ciara?

Inmiddels is het alweer ruim drie maanden geleden dat er nog maar één naam in het nieuws was. Ondenkbaar als het klinkt was dit niet de naam Corona, maar het was die andere duivelse dame: Ciara. Toentertijd hadden wij nog hele andere angsten aan ons kop. Zou mijn feestje wel door kunnen gaan door die woeste storm?

Uiteindelijk viel het allemaal wel mee voor ons, maar voor Ciara was 7 februari natuurlijk wel de belangrijkste dag uit haar bestaan. Op die bewuste dag beleefde Ciara haar 15 minutes of fame. Ze moest shinen als nooit tevoren en ze moest en zou een verpletterende indruk achterlaten. Veel bomen waren van mening dat zij daar absoluut in was geslaagd. Het was een pittige tante, die Ciara.

Maar nu niet meer. De gloriedagen van Ciara liggen alweer ver achter haar en ze zal nooit meer een podium krijgen om vanaf te blazen. Voortaan gaat ze opgevolgd worden door jongere stormpjes. Sexier stormpjes met nóg weelderige namen. Daar kan Ciara niet meer aan tippen.

En dus ligt Ciara nu uitgeput haar ouwe dag te voldoen in een week duinpannetje in een buitenhoek van ons waddeneiland Schiermonnikoog. Daar is ze nu niet veel meer dan een zwoel windvlaagje, dat maar met moeite de blaadjes van een iep kan laten ritselen.

En Ciara is daar verdrietig. Weemoedig. Melancholiek. Met heimwee verlangt ze terug naar die tijd dat ze er wél nog toe deed. Toen mensen nog tegen haar opkeken in angst en met respect. Nu doen mensen dat alleen nog maar voor die andere sloerie: Corona…

Al lijken mensen daar ook steeds meer hun angst en respect voor te verliezen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *