Hoe is het om 500 dagen geen alcohol te drinken?

Het staat er echt: 500 dagen! Ik kon het me eerlijk gezegd nooit voorstellen, maar vandaag is het toch werkelijk 500 dagen geleden dat ik voor het laatst een biertje heb gedronken. Begin dit jaar schreef ik natuurlijk al vol trots over mijn kansloze trofee omdat ik een heel jaar geen alcohol had gedronken, maar dat ik daar zo gemakkelijk nog eens ruim 150 dagen bovenop doe had ik zelfs niet verwacht. Daarmee is het voor mij nu onomstotelijk bewezen: je kunt prima leven zonder alcohol!

Er zijn natuurlijk ontzettend veel voordelen aan niet drinken, maar nu ik thuis voor een baby moet zorgen tellen die voordelen allemaal nog eens dubbel. Ik vind mijn cumulatieve slaaptekort al zwaar genoeg dus ik kan alle energie goed gebruiken. Ik moet er werkelijk niet aan denken dat ik ook nog eens extra gaar ben door een paar glazen alcohol van de vorige avond. Waarom zou je het jezelf uit gewoonte eigenlijk nodeloos moeilijk maken? Nergens voor nodig.

Wat me trouwens wel steeds meer begint op te vallen, is de positieve ontwikkeling dat er volgens mij steeds meer mensen zijn die willen stoppen met drinken. En terecht natuurlijk, heel verstandig, maar het lijkt wel alsof er een heuse hype aan zit te komen. Misschien is het gewoon dat het me nu opeens extra opvalt, maar ik kan me niet aan de veronderstelling onttrekken dat er steeds meer alcoholvrije meuk in de winkels en op feestjes ligt. Gaat er echt iets veranderen in onze samenleving of is het slechts een trend die zo weer overwaait?

We gaan het zien, maar tot die tijd vind ik het in elk geval heel erg leuk om te zien dat er heel veel mensen zijn die mijn site vinden nadat ze op Google gezocht hebben op varianten van de zoekterm ‘een jaar geen alcohol drinken’, ‘stoppen met drinken’, etcetera. Vooral na feestdagen zie ik een piek in die zoektermen op mijn site.

Die mensen komen dan soms uit op mijn artikel en hopelijk help ik ze dan op mijn beurt weer aan een klein beetje inspiratie om het vooral ook zelf een keertje te proberen. Toegegeven, er zijn ook mensen die mijn site vinden op de zoektermen absinth en ruitenwisservloeistof drinken, maar toch… het is een begin!

En nu? Nu ga ik vrolijk door naar mijn volgende challenge: DDD! Dat heeft niets met een welige borstomvang te maken, maar staat voor mijn machtige ambitie om maar liefst Duizend Dagen Droog te gaan staan. Ik ben nu immers al over de helft. Hoe vet is het om die helemaal binnen te tikken?

Als het allemaal gelukt is lees je hier straks op 29 september 2020 mijn ervaringen over op deze site. Ik heb er zin in! Doet er iemand mee? Waarom ook niet! Doe het jezelf gewoon cadeau.

Echt, het kan, het wordt steeds gemakkelijker en je hebt er serieus elke dag plezier van.

Just do it!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *