Hoe is het om een eigen roeimachine te hebben?

We weten allemaal hoe verschrikkelijk een sportschool kan zijn. Volgens mij is de enige reden dat we er soms heen gaan, puur het feit dat er allemaal van die apparaten staan die je zelf niet in huis hebt. Maar stel je toch eens voor, hoe vet zou het zijn als je zo’n apparaat in je eigen huis hebt staan? Zou je hem dan wel elke dag gebruiken?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden heb ik een prachtige roeimachine gekocht. Ik moet immers toch een andere manier vinden om een goddelijk lijf te kweken nu ik op mijn hoogtepunt ben gestopt met hardlopen. Mijn vervanger is de woest exotisch klinkende Focus Fitness Row 3. Dit is een medium roeimachine, zodat wel alles elektrisch gaat, maar je ook weer niet voor hetzelfde geld een mooie tweedehands auto zou kunnen kopen. Kom maar door met die gezondheid!

Op dit moment heb ik hem net in huis en vind ik natuurlijk alles prachtig aan dit apparaat. Het zou dus ook totaal niet eerlijk zijn als ik daar nu een review over ga schrijven. Om die reden, heb ik besloten om dit verhaal om de zoveel tijd aan te vullen. Zo krijg je een eerlijk beeld van of het de moeite waard is om zo’n sta in de weg in huis te halen.

Eerste indruk:
Op het eerste gezicht is dit een fantastisch bouwpakket! Ik ken serieus weinig dingen die leuker zijn dan het in elkaar knutselen van mooie spullen. Zo is de IKEA verschrikkelijk, maar het in elkaar knutselen van die meubels blijft altijd weer een feest. Bij dit apparaat is dat niet anders. Ik heb er flink de tijd voor genomen en na afloop even wat verdriet moeten verwerken omdat ie een vreemd geluid maakte, maar toen ik ook dat eenmaal gefixt had was mijn vreugde compleet. Alleen dat bouwpakket is al een hoop knaken waard!

Tweede indruk:
Vervolgens heb ik er de eerste oefeningetjes op gedaan en ik sta versteld van hoe snel dit apparaat je aan het zweten krijgt. Ik ben gewend om met hardlopen pas na een half uur pas met lekken te beginnen, maar dit schiet lekker op zo. Ik voorzie een heerlijke tijdwinst. Daarbij heb ik ook even getest hoe het is om er Game of Thrones bij te kijken en ook dat gaat prima. Dat is dus dubbel winst. Stel je de hoeveelheid entertainment die ik straks kan testen toch eens voor? Ik heb er in elk geval zin in. Mijn plan is om er elke dag even op te gaan zitten, dus later meer over deze wonderlijke unit.

Derde indruk: Inmiddels heb ik er twee dagen een kilometer op geroeid en ik geloof dat ik hier wel aan kan wennen. Na een kwartiertje ploeteren staat het zweet al op mijn voor- en achterhoofd dus ik denk dat hier op conditioneel gebied nog wel wat winst te behalen valt. Graag! Ook een serie volgen op dat ding gaat prima en het afbreken gaat vrij soepel. Wel staan de blaren al op mijn handen en kan mijn techniek ongetwijfeld nog wat vooruit, maar dat komt wel. Vrolijk verder met die bak!

Na een week: vandaag heb ik hem een week in bezit en ben ik er elke dag op gaan stoeien. Het heen en weer sjouwen van dat ding valt me alleszins mee. Als ie ingeklapt is hebben we hem een beetje uit het zicht achter de eettafel gezet, en als ik hem wil gebruiken rol je hem redelijk eenvoudig naar het midden van je woonkamer. Daar word je steeds handiger in. Daarna is het heerlijk om er even wat op te roeien zodra mijn zoontje naar bed is. Toegegeven, het roeien op zich is niet bijster spannend (tenzij je het werkelijk fantastisch vindt om op de plaats heen en weer te schuiven), maar ik kan heerlijk genieten van Game of Thrones terwijl het zweet langzaam van mijn hoofd begint te druppelen.

Eenmaal opgeklapt is de roeimachine ongeveer net zo lelijk als mijn kat Joop, zoals je hier goed kunt zien.

Want vermoeiend is het best wel. Voor een groot deel ligt dat natuurlijk aan mijn achterstallige conditie, maar dan nog valt het me best zwaar. Ik roei nu steeds een kilometer op het een-na-laagste standje en dan ben ik na een kilometer best wel goed gaar. Maar dat is alleen maar heerlijk, want dat betekent dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is. Ik vind het in elk geval leuk genoeg om elke dag aan mijn conditie te blijven roeien op dit ding. Over een paar weken weer een eerlijke update!

Na een maand: Hoppa! De eerste maand is voorbij en het resultaat is 5 kilo minder gewicht en 30 kilometers verder op de teller. Los van de betwistbare causaliteit in dit statement is dit op zich toch niet verkeerd! Nog steeds vind ik het leuk om te doen, al is het wel een klein beetje een ‘moetje’. Ik heb gemerkt dat ik een paar keer mijn lijf wat kapot getraind heb dus daar moet ik wat op letten. Mijn plan voor nu is na elke 2 dagen roeien 1 dagje vrij te nemen. Volgens mij blijft het dan leuk en gezond. Verder valt het apparaat me qua sta-in-de-weg echt ontzettend mee. Ik moet zeggen dat ik hem helemaal niet zie terwijl hij toch best aanwezig is in onze woonkamer. Daar kan een mens dus heel goed aan wennen. Al met al ben ik na de eerste maand nog steeds heel erg blij met deze aankoop! Zeker nu ik met alle sneeuw en regen niet naar buiten hoefde om te gaan rennen. Doe mij dit maar!

Na drie maanden: inmiddels moet ik eerlijk bekennen dat ik er toch stiekem te weinig op zit. De tweede maand ging het op zich nog wel en heb ik er in 8 keer 11 kilometer mee afgelegd. Een stuk minder dan de eerste maand, toen ik er nog elke dag op zat. Ik merkte wel dat dit voor mijn lijf niet helemaal ok was en dus moest ik wat gaan minderen en aan mijn techniek werken. Dat heb ik flink doorgezet in maart, want nu zat ik er nog maar 4 keer op voor 6 kilometers. Een groot deel hiervan is gelukkig wel te wijten aan mijn verschrikkelijk ongemakkelijke keelontsteking (waarover hier een review). Dan is roeien gewoon echt geen optie. Maar de afgelopen tijd nu ik weer hersteld ben mag ik er toch weer wat vaker op. Dat is dan ook maar mijn goede voornemen voor het volgende kwartaal. Ik ben benieuwd, want mijn doorzettingsvermogen gaat flink op de proef gesteld worden met die nieuwe baby in huis!

Na een half jaar: Nou daar zijn we weer hoor, inmiddels een half jaar na aanschaf. Is het dan nog steeds leuk om een roeimachine te hebben? Nou, als ik eerlijk ben stond ie de afgelopen drie maanden vooral in de weg onder de kapstok. Daar had ie zich stiekem verstopt onder een flinke laag stof. Heb ik dan misschien toch een miskoop gedaan?

Nee, dat niet! Want ik heb een prima excuus voor dat laagje stof: Bas! De afgelopen maanden had ik mijn handen vol aan een baby en die beperkte minuutjes die ik voor mezelf had besteedde ik liever aan deze site dan aan mijn roeimachine. Daar moet ik nu alleen wel de prijs voor betalen: ik ben ruim vijf vatsige kilo’s aangekomen en mijn conditie gaat met rappe schreden achteruit.

Maar gelukkig is daar dan die roeimachine om redding te bieden! Tegenwoordig staat ie klaar in de slaapkamer zodat de drempel om er even op te gaan zitten nog lager is (thanks Floor!) Vandaag heb ik er voor het eerst in lange tijd weer opgezeten en dan voel je gelijk waarom dat ook alweer zo heerlijk is om te doen. Het voldane gevoel nadat je er compleet aan bent gegaan is zeker iets om weer vaker op te zoeken. Als ik dan ook nog eens stop met snoepen vliegen die kilootjes er ook zo weer af. Zeker met deze leuke tips om af te vallen!

Later meer 🙂

Na een jaar: nog niet bekend

Wordt vervolgd!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *