Hoe is het om Harry Potter opnieuw te lezen?

Een van de leukste dingen van het hebben van kinderen, is dat je alle gaafste dingen ter wereld nog een keer opnieuw kunt overbrengen. Zo zal ik nooit vergeten dat ik mijn baby van 2 maanden oud ooit op een privé-demo van Underworld’s Born Slippy had getrakteerd (hij werd er wel stil van), en heb ik sinds ik vader ben eindelijk weer een geldig excuus om met LEGO te mogen spelen. Mijn oudste zoontje Willem is inmiddels oud genoeg zodat ik ermee kan Mario Karten, en de luisterboeken die hij luistert worden nu ook langzaamaan steeds boeiender. Sterker nog: hij is alweer bezig aan boek 3 van Harry Potter. En dan mag ik natuurlijk niet achterblijven!

Nu heb ik de prachtige verhalen van Harry Potter allemaal natuurlijk al eens gelezen, maar ik heb even nagezocht wanneer dat was en dat is dus al meer dan 12 jaar geleden. Ik kan me dus nog wel de hoofdlijnen van het verhaal herinneren, maar daar houdt het wel weer bij op. Om die reden is het dan ineens ook superleuk om mezelf opnieuw in die prachtige, magische wereld te verliezen. Want daar is het gewoon simpelweg een heerlijke plek om te zijn!

Ik ben net begonnen aan boek 2, en gezien mijn tergend trage leestempo duurt het waarschijnlijk wel weer een jaar of 2 of 3 voordat ik door de hele reeks heen ben. Genoeg moois dus nog om me in te verliezen de komende tijd. En als mooie extra heb ik dan ook nog eens wat heerlijke gesprekstof voor met mijn zoontje. Absoluut een aanrader voor iedereen die vroeger ooit van Harry Potter genoten heeft!

En mocht je het geluk hebben om de verhalen nog helemaal niet te kennen, maak dan je agenda vrij en ga als de sodemieter van deze briljante boxset genieten:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *