Hoe is het om in een Tesla te rijden?

Vandaag kan ik weer iets van mijn nerderige bucketlist afstrepen hoor. Ik heb namelijk voor het eerst in mijn leven in een computer op wielen gereden. Mijn neef had in een onoplettend moment aangeboden dat ik wel even een stukje in zijn Tesla mocht rijden. En zoiets laat een gast zich natuurlijk geen twee keer zeggen!

Maar laat ik beginnen met zeggen dat ik geen hele stoere bestuurder ben. Ik heb mijn rijbewijs nog ‘maar’ 6 jaar en zit niet heel veel op de weg. Als ik er zit rij ik eigenlijk altijd heel voorzichtig in mijn supercomfortabele handgeschakelde stationwagon. Nog nooit in mijn leven heb ik in een automaat gereden, en ook het concept elektrische auto heb ik meer van horen zeggen dan dat ik het zelf heb meegemaakt. Het verschil tussen die Tesla en mijn eigen comfort zone was dus relatief groot. Maar dat maakt het des te leuker!

De verbazing was daarom ook des te groter. Het eerste dat opvalt is dat iemand je dashboard gejat heeft en in ruil daarvoor een flinke tablet in het midden van je auto heeft geschroeft. Op die tablet zie je allemaal computerspelletjes over je auto, met als belangrijkste statistiekje bovenin je snelheid. Wel zo handig! Als je die niet had moest je dus de hele tijd je hoofd uit het raam hangen om aan de windsnelheid op te kunnen maken hoe hard je reed. Deze feature maakt het dus een stuk veiliger.

En verder heb je alleen een stuurtje en twee hendeltjes om de richting aan te geven en te zeggen welke kant je op wil. O ja, en een gaspedaal en een rem. Wat ik als oplettende bestuurder gelijk al merkte, is dat je die rem dus niet zoals een koppelingspedaal vol in moet trappen. Dan vliegen de tassen namelijk gelijk door je auto, en dat voelt een beetje gènant. Maar als je die schaamte achter je gelaten hebt is een ritje in een Tesla toch vooral genieten geblazen.

In mijn beleving viel het nog het meest te vergelijken met een ritje in een botsautootje, maar dan een die je hersens in je achterhoofd duwt als je vol op het gaspedaal trapt. En dat is allemaal onwijs leuk om te doen. Daarbij is het natuurlijk heerlijk dat je niet hoeft te schakelen en dat je helemaal geen geluid van de motor om je heen hebt. Ja hoor, aan het leven in een Tesla zou ik best kunnen wennen!

De enige reden dat ik nu nog geen Tesla zou willen is dat ik daarmee veel te weinig opbergruimte zou hebben voor alle crap van mijn 2 jonge kindertjes. Dan is de ruimte van een stationwagon toch gewoon nog even belangrijker. Maar als die gastjes eenmaal groter zijn ga ik toch serieus overwegen om zo’n ding te leasen hoor (of in elk geval een elektrische auto, het hoeft niet per sè een Tesla te zijn).

Het zou natuurlijk ontzettend helpen als de inkomsten van deze site een beetje aangezwengeld worden, maar hoewel de inkomsten niet helemaal 0 zijn, is het toch vooral een beetje euro’s sprokkelen elke maand. Dat gaat nog wel een paar decennia duren voordat ik met deze site een Tesla kan betalen!

Maar ja, durf te dromen roepen ze dan wel eens. Dankzij mijn geweldige neef weet ik nu in elk geval waar ik het allemaal voor doe!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *