Hoe is het om ineens met koffie te stoppen?

In één woord: verschrikkelijk! Zoals jullie weten vind ik het normaal gesproken best wel leuk om Cold Turkey met verslavingen te stoppen (zie ook roken en alcohol), maar die klap van de cafeïne had ik toch echt niet zien aankomen hoor. Over afkickverschijnselen gesproken zeg, mijn hemel!

Het begon allemaal vrij spontaan, omdat ik gewoon wel eens benieuwd was of ik überhaupt een verschil zou voelen als ik niet meer 5 tot 10 bakken koffie per dag achterover zou hakken. Nou, op dag 1 voelde ik inderdaad een verschil, maar niet in positieve zin. Wát een koppijn! Wát een vermoeidheid! Wát een schijthumeur! Nee hoor, als dit het is hoeft het leven voor mij niet zonder cafeïne.

Maar gelukkig werd het lijden snel beter. Op dag 2 waren de lichamelijke ontwenningsverschijnselen gelijk al zo goed als weg dus dat viel al met al best mee. Wel is er nog steeds bij vlagen een absurde vermoeidheid, maar of dat nu door die koffie of door de kleine Bas komt is altijd moeilijk te zeggen.

Ik ga in elk geval nog even door met dit experiment, al weet ik niet precies welke voordelen me straks allemaal te wachten zouden moeten staan. Voor nu mis ik vooral mijn bakkie troost als ik weer om 5 uur opsta om de schreeuwlelijk van het huis te verzorgen…

Sja, wat een gast..

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *