Hoe is het op Wateengast-vakantie?

Hallo lieve mensen! Hier even de groetjes vanaf mijn Wateengast-vakantie. In mijn vorige stukje kondigde namelijk (een klein beetje zenuwachtig en ietwat emotioneel) aan dat ik na mijn per ongeluk afgebroken streak, mezelf niet meer wilde gaan verplichten om elke dag een stukje te schrijven. Om gelijk het woord bij de daad te laten heb ik gisteren meteen mijn laptop gepakt om geen stukje te gaan schrijven. En stiekem was dat echt even heerlijk om te doen!

Om gisteren bewust geen stukje te schrijven voelde een beetje alsof je vroeger altijd met tegenzin naar een sport moest en dat ineens niet meer hoefde. Ik ben gisteren de hele dag op pad geweest, en na afloop kon ik gewoon lekker op de bank gaan liggen programmeren in plaats van dat ik eerst nog even een kwartiertje aan het typen was. En nu vind ik het gewoon weer leuk om wat te schrijven. Veel relaxter!

De moraal van het verhaal: het voelt stiekem gewoon best wel fijn om jezelf te ontdoen van een verplichting, zelfs als je die jezelf opgelegd hebt. Dat geeft rust en voelt ontspannen, en dat is toch ook zeker wat waard. En als ik een flauwe grap verzin, kan ik die altijd nog op Wateengast zetten. Geen plicht, wel lol. Excellente combinatie!

Tot de volgende keer!

Groetjes van Wateengast.
(het is hier fantastisch!)

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *