Hoe kan ik geld besparen?

Hoe hou je toch meer geld over aan het eind van de maand? Het hele internet staat er vol mee, maar in de kern zijn er precies 5 manieren om geld te besparen. Mocht je zin hebben om dit ook eens te proberen kan je in deze post lezen hoe je dat aanpakt. Het voordeel van geld besparen is dat je dan meer overhoudt om uit te geven. Daar kan je dan bijvoorbeeld weer overbodige luxeproducten van kopen, zoals deze dingen of een Tesla. Maar voor het zover is, moet je eerst zien te besparen. Dat doe je zo:

 1. Door minder dingen te kopen
  Hoe minder dingen je koopt, hoe minder vaak je hoeft te betalen. Als je de volgende keer tien flessen wijn koopt kun je jezelf dus ook eens afvragen of je er niet ook gewoon negen kunt kopen? Die tiende hoef je dan niet te betalen en zo bespaar je mooi weer wat knaken op het totaal. Zo simpel kan het zijn!
 2. Door minder te betalen
  Je kunt ook proberen om minder te betalen voor dezelfde dingen. Contactlenzen zijn bijvoorbeeld een mooi voorbeeld. Als je ze via je opticien koopt betaal je namelijk bijna 2 keer zo veel als je ze in bulk via internet koopt. Dat scheelt elke maand! Hetzelfde geldt voor andere dingen, zoals bier, brood of electronica. Tip: in de goedkoopste winkel betaal je het minst. Die moet je hebben.
 3. Door minder weg te geven
  Als je je centen voor jezelf houdt raak je ze ook niet kwijt. Hoe minder je besluit weg te geven, hoe meer je bespaart op deze kostenpost. Dit is mooi meegenomen, maar het nadeel is wel dat dit een negatieve impact heeft op je sociale relaties (kadootjes horen er nou eenmaal bij) en mogelijk je zelfbeeld (goede doelen zijn helaas niet gratis).
 4. Door minder inkomsten te hebben
  Wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven. Een van de meest efficiƫnte manieren om geld te besparen is dan ook door het gewoon niet te hebben. Arme mensen zijn hier meestal heel goed in. Wat ook goed helpt is om een humoristisch-informatieve website te hebben waarop je via affiliate marketing wat probeert bij te verdienen. Wateengast.nl is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een website waarop dit niet zo goed werkt.
 5. Door minder kwijt te raken
  Geld kwijtraken is funest voor je koopkracht. Elke euro die je niet in je wasdroger, stofzuiger of op straat gooit is er eentje die je later een keertje uit kan geven. Bewaar je geld daarom in een plek waar het niet zo makkelijk uitvalt. Een portemonnee of een spaarpot is bijvoorbeeld een handige plek.

Tot zover! Naar mijn weten zijn er verder geen manieren om geld te besparen, maar ik hoor het graag als ik nog iets vergeten ben. Happy savings!

You May Also Like