Hoe kan ik mezelf aankijken in de spiegel?

Soms is het nodig om jezelf eens goed een spiegel voor te houden. Toch is dit niet altijd even gemakkelijk. Door vervelende omstandigheden kan het plotseling heel lastig worden om jezelf recht in de ogen aan te kijken. Wat kan je hier allemaal tegen doen? Hierbij wat praktische tips als dat allemaal even tegenzit:

  1. Om jezelf aan te kunnen kijken in de spiegel is het belangrijk om oogcontact met jezelf te maken. Het helpt in dat geval enorm als je aan de voorkant van de spiegel gaat staan. Een beetje schuin ervoor mag ook nog wel, maar als je er helemaal naast gaat staan kun je jezelf echt niet meer onder ogen komen. Hou daar rekening mee.
  2. Ook helpt het heel erg om de spiegel eerst even schoon te maken. Als er bijvoorbeeld allemaal opgedroogde druppels tandenpoetskwijl in beeld zijn, wordt het nog knap moeilijk om op jezelf scherp te stellen. Een klein doekje erover helpt je plotseling om alles veel helderder in te kunnen zien.
  3. Het ligt misschien voor de hand, maar hang de spiegel ook gewoon even op ooghoogte. Je kunt de spiegel natuurlijk gewoon op de grond leggen, maar dan moet je zelf ook elke keer op de grond gaan liggen om jezelf onder ogen te komen. Dat kan wel, maar dat hoeft niet.
  4. Deze tip werkt niet voor iedereen, maar voor sommige mensen kan het dragen van een bril of contactlenzen enorm helpen bij het kijken naar jezelf. Zorg er dan alleen wel voor dat je je contactlenzen niet zo in doet. Dat gaat gegarandeerd mis.
  5. En tenslotte: doe je ogen open! Het klinkt vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoe veel mensen onbewust hun ogen sluiten wanneer ze een keertje de tijd nemen om een blik op zichzelf te richten. Het is een kleine moeite, met een groot resultaat!

Tot zover deze tips. Ik zou zeggen: probeer het eens en geniet ervan. Want wat je ook ziet, het is iets wat er absoluut mag zijn. Jij bent het immers! Mocht je het zelfs eens een keertje willen proberen, dan is dit een leuke spiegel om op te oefenen:

Doe maar gewoon!

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *