Hoe kan ik minder efficiënt thuiswerken?

De laatste tijd staat het internet natuurlijk vol met tips over efficiënt thuiswerken. Om toch nog een beetje op te vallen tussen deze artikelen, gooi ik het vandaag eens over een andere boeg. Want wat als je nou juist helemaal niet efficiënt wilt thuiswerken? Wat nou als je het zat bent en het best een tandje minder mag allemaal? Wat als je werkgever een onbeschofte vlegel is en je hem een hak wilt zetten? Wat als je jezelf alleen maar in je voet schiet door te overpresteren, waarna de lat alleen maar hoger voor je gelegd wordt in de vorm van nóg hogere targets, KPI’s en resultaatafspraken? Vrees niet, dan heb ik hier de gouden tips voor je waardoor er gegarandeerd niets meer uit je vingers komt!

  1. Neem een baby in huis Dit is werkelijk de grootste dooddoener voor je productiviteit die je maar kunt verzinnen. Baby’s en thuiswerken gaan samen als vuur en water: matig tot zeer slecht. Geen succes gegarandeerd!
  2. Sla je laptop dicht Als je op een laptop werkt is je vast wel eens opgevallen dat die klep voor je neus kan bewegen. Als je die nu helemaal tegen het toetsenbord aanduwt kan je het scherm niet meer zien en kan je dus ook niet meer thuiswerken. Makkelijk zat!
  3. Gooi je externe beeldscherm uit het raam In het verlengde van het vorige punt kan het ook schelen om je externe beeldscherm met grof geweld uit het raam te flikkeren. Let er daarbij wel op dat je niet op de begane grond woont. In dat geval moet je er namelijk nog met je auto overheen rijden, en dat is slecht voor het milieu.
  4. Ga je huis uit Deze is net zo simpel als doeltreffend. Knappe jongen die kan thuiswerken als ie helemaal niet thuis is. Ha! In your face, werkgever.
  5. Neem een kat Niet zo slopend voor je productiviteit als een baby, maar een kat kan toch zeker ook voor genoeg onhandige afleiding zorgen. Bijvoorbeeld door steeds uitgebreid te gaan kakken als je moet videobellen of door op je toetsenbord te gaan slapen nadat ie een dolle rat heeft opgegeten of zo.
  6. Volg een cursus inline dancing tijdens werktijden Uit ervaring weet ik dat het best ingewikkeld is om tijdens een dagelijkse stand-up te gaan inline dancen. Het feit dat alles nu digitaal moet werkt daar zeker niet aan bij. De volgende keer dat je Lord of the Dance gaat uitvoeren kan je dat dus gerust tijdens je werk doen. Je zult merken dat je een stuk langer duurt over de peer review van die belangrijke juridische documenten.
  7. Stuur een foto van je middelvinger naar je baas En dan het liefst anoniem maar dat je in de weerspiegeling van je spiegel op de achtergrond toch “per ongeluk” je gezicht herkenbaar in beeld is. Daardoor lijkt het een hele authentieke situatie en kan je de komende tijd dus rustig rekenen op allemaal moeilike gesprekken met je baas, HR, legal en de bedrijfsarts. Wedden dat dat het laatste was dat uit je (middel)vingers is gekomen!

Tot zover deel 1. En zijn nog tal van andere manieren te verzinnen om minder efficiënt te kunnen thuiswerken, maar begin nou eerst maar eens met deze 7. Tegen de tijd dat je hiermee klaar bent heb je vast geen werk meer voorhanden!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *