Hoe kan ik zeiken als een reiger?

Er zijn twee verschillende manieren om te zeiken als een reiger. De eerste is in fysieke stijl, waarin je de lichaamshouding en mimiek van deze wonderlijke vogel imiteert. Dit doe je door heel lang stil te blijven staan en zonder je gezicht te vertrekken naar de muur te blijven staren. Het liefst neem je hier een paar uur de tijd voor. Mocht je je onverhoopt gaan vervelen, kan je ook proberen om op één been te gaan staan. Als je dit de hele dag gedaan hebt laat je de boel een keertje druppelen en ga je naar huis.

De tweede manier is door middel van introvert gezeik. Een reiger heeft het immers niet makkelijk. De hele dag zit ie in een zompige sloot te staren terwijl de ene na de andere vis te diep voorbij zwemt om er werk van te maken. In het hoofd van de reiger wordt er daarom flink wat afgezeken over die vervloekte vissen en die sloot waar hij toch echt wel ongelofelijk op uitgekeken is. Jij kan dit ook, met een beetje oefening.

Je zeikt namelijk pas écht als een reiger als je dit in volledige stilte doet. Het liefst door stoïcijns naar het probleem in kwestie te kijken. In je hoofd klaag en tier je er woest op los, maar voor de toevallige voorbijganger is het niet te merken dat jij van binnen onwijs aan het zeiken bent. Zo doe je dat, reigerstijl.

In de volgende aflevering van Plassen als een dier: het paard. Die kan er ook wat van…

You May Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *