Hoe kan je je voorbereiden op de Negenmaandenbeurs?

Waarschijnlijk kan niemand je écht voorbereiden op de Negenmaandenbeurs, maar ik ga hier in elk geval een kleine poging wagen om te voorkomen dat je straks huilend voor de RAI opgeveegd gaat worden. In de eerste plaats moet je natuurlijk denken aan zaken als gemakkelijke kleding, een stevig ontbijtje, een routeplanner en fatsoenlijk schoeisel. Voor het beste resultaat probeer je ook deze tips om je bezoek wat draaglijker te maken:

Tip 1 – Probeer je kaartje nog te verkopen. Zwangere vrouwen zijn vaak onvoorspelbaar dus misschien loopt er ergens nog eentje rond die in een vlaag van ontoerekeningsvatbaarheid bereid is om jouw kaartje over te kopen. Maak daar gebruik van!

Tip 2 – Doe ademhalingsoefeningen. De hele dag door. Zorg voor een zo laag mogelijk stressniveau op het moment dat je de RAI binnenstapt en laat je niet ophitsen door alle goodies en verkopers die op je moreel in proberen te spelen.

Tip 3 – Smeer genoeg boterhammetjes met zwangerschapskaas

Tip 4 – Maak je man de Sjaak Ben je zelf een zwangere vrouw, probeer dan je man mee te nemen zodat hij je in een rolstoel rond kan duwen (zoals ondergetekende. Vet man…)

Tip 5 – Start op tijd met je trainingsprogramma. Afhankelijk van je leeftijd en ervaring kan zo’n schema er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

week 1 – kijk even rond in de Babywinkel van Bol.com zodat je voorzichtig kunt wennen aan het thema

week 2 Ga een keer naar de Prénatal om alvast een beetje te wennen aan alle zwangerigheid om je heen. Bij voorkeur begin je rustig op koopavond als er nog niemand is.

week 3 Bouw dit vervolgens langzaam uit totdat je een keer op zaterdag in de spits naar die drukke Prénatal in je hoofd winkelstraat gaat.

week 4 – rustweek

week 5 – Vandaag is het zover en moet je er staan op de Negenmaandenbeurs! Nu kan je er niets meer aan doen. Laat het allemaal over je heenkomen en doe gewoon je best. Troost je met de gedachte dat aan alles een keer een eind komt. Niets is oneindig in ons universum, ook de Negenmaandenbeurs niet. Je kan het.

En tenslotte: Vergeet niet om na afloop goed de tijd te nemen om rustig uit te huilen.

Neem bij voorkeur een week vrij van je werk om bij te komen.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *