Hoe kan je zelf popcorn maken?

Soms is er niets lekkerder dan een goede bak popcorn. Zelf kan ik er soms dagen trek in hebben, om uiteindelijk naar een of andere excuusfilm in de bioscoop te gaan, puur zodat ik dan eindelijk zo’n grote bak popcorn weg kan werken. Complete onzin natuurlijk, want met het grootste gemak maak je zelf thuis een bak heerlijke popcorn (en voor een fractie van de prijs!). Wil je weten hoe je zelf de beste zelfgemaakte popcorn kunt maken? Lees dan snel verder voor dit simpele recept.

Wat heb je nodig om zelf popcorn te maken?

Heel weinig! Dit zijn alle ingrediënten:
– een beetje mais (gewoon van die droge korrels uit een zakje)
– een scheutje zonnebloemolie
– en wat zout of suiker

Hoe maak je de popcorn?

Ik zou hier een heel verhaal op kunnen houden maar eigenlijk is het allemaal echt te simpel voor woorden. Je neemt de pan, je verhit er wat olie in en vervolgens leg je er een laagje mais in. Niet te veel, het werkt het beste als ze allemaal op de bodem van de pan liggen. En dan maar wachten. Of niet?

Je merkt het natuurlijk snel genoeg vanzelf zodra de eerste stukjes popcorn in je ogen schieten, maar het is handig om even een deksel op de pan te doen. Op een gegeven moment stopt de boel met knallen en dan weet je dat je popcorn klaar is. Zet het vuur uit en gooi de popcorn in een grote bak.

Is dat alles?

Nou ja, zo ongeveer wel ja. Probeer de niet gepopte mais wat achter te houden en kijk of er niet per ongeluk wat aangebrande popcorntjes meegekomen zijn. Vervolgens gooi je nog een scheutje zout of suiker over je popcorn en dat is alles. Zo ongelofelijk eenvoudig is het om zelf popcorn te maken!

Ik zou zeggen: beentjes op de bank en geniet ervan!

Voor meer simpele recepten kan je altijd terecht op deze receptenpagina. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebakken ei of een bakje zoute pinda’s? Enjoy!

En op de valreep nog even deze prachtige animatie van popcorn in slowmotion. Fijn dat internet bestaat voor dit soort info!

You May Also Like