Hoe kom ik datagedreven de dag door?

Datagedreven leven is helemaal niet zo moeilijk. Het enige dat je ervoor nodig hebt, zijn wat heldere KPI’s om je dag aan op te hangen. Bepaal bijvoorbeeld voordat je gaat slapen een realistisch target over hoe laat je de volgende ochtend op wilt staan en zet daar vervolgens je wekker ook naar. Zodra dit timestamp behaald wordt, sta je op in een hoek van 90 graden, doe je je ding en ga je naar je werk. Dat is een lekker datagedreven begin van je dag!

Eenmaal op je werk aangekomen draai je het script af waarvoor je in dienst bent genomen. Voor een optimaal rendement zorg dat je net wat beter presteert dan afgesproken. Voeg eventueel een buffer overflow toe als je echt op wilt vallen met je unieke performance. Ga dan weer naar huis om op tijd thuis te zijn voor de retrospective met je agile kinderen.

Voor een lekker datagedreven leven geldt dan ook eigenlijk alleen maar deze vuistregel: maak in alles wat je doet de optimale keuze. Doe dat niet op een ongefundeerd onderbuikgevoel, maar juist op basis van harde feiten. Herhaal dit net zolang totdat alles perfect is. Zo simpel kan het zijn!

Data. Daar kun je mee thuiskomen.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *