Hoe kun je pi-dag het beste vieren?

Waarschijnlijk zijn alleen echte nerds bekend met dit fenomeen, maar vandaag op 14 maart (lees: 3-14) is het natuurlijk zoals ieder jaar pi-dag (π-dag). Deze dag staat geheel in het teken van het getal π, afgekort ook wel 3.1415926535 voor vrienden. Veel nerds vieren dit traditioneel met een mooie pie-chart, maar ik heb besloten om het dit jaar lekker simpel te houden. Ik vier het namelijk eens lekker thuis, door een nieuwe nerderige aanschaf te doen. En inderdaad, hoe kan dat ook anders: dat gaat een nieuwe Raspberry Pi worden. Yes hoor!

Check hier deze briljante unit!

Een wat? Hoor ik je denken. Nou, voor wie het niet kent: een raspberry pi is als het ware een microcomputertje dat je geheel naar eigen wens kunt programmeren. Daar zijn dan weer allemaal verschillende toepassingen voor, variërend van een compleet besturingssysteem, tot het draaien van emulators voor oude computerspelletjes en het gratis (illegaal) streamen van alle mogelijke entertainment die je je maar kunt bedenken.

Ik doe daar natuurlijk niet aan (dat streamen dan he, oude computerspelletjes zijn de bom!). Waar ik deze nieuwe Raspberry Pi voor wil gaan gebruiken is het hobbymatig inrichten van een kleine domotica server. Dat is als het ware een centraal plekje waar je dan allemaal sensoren aan kunt hangen. Hier denk ik bijvoorbeeld aan het stroomgebruik van je huis, temperatuur, de kleur van je Philips Hue lampen, je TV, enzovoort.

Waar dit allemaal goed voor is? Geen idee, maar leuk is het natuurlijk wel! Mits je natuurlijk net zo’n nerd bent als ik. Anders kan je natuurlijk gewoon beter gaan kantklossen of paardrijden. Daar heb je dan een stuk meer aan.

De review volgt later in de beroemde ‘Is het wat?’-sectie van deze websit, dus blijf ‘m vooral in de gaten houden!

Fijne Pi-dag allemaal!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *