Hoe lang blijf je verliefd op een MacBook?

Ik ben een beetje verliefd. Uiteraard in de eerste plaats op mijn vrouw en mijn gezin, maar sinds gisteren kriebelt mijn buik ook voor de nieuwe laptop die ik van mijn werk heb gekregen. Wat een schoonheid is dat zeg! Ze is een MacBook, 16 inch met 32 gb geheugen, en hoe kneuzig dat ook is: daar raak ik best een beetje opgewonden van.

Gisteravond had ik mijn eerste date met mijn nieuwe liefde, en ik ben in de wolken van haar ongekende schoonheid. Wat een glans, wat een schoonheid, wat een inhoud… dit heb ik nog nooit ervaren in een laptopspartner. Maar hoe lang blijft die liefde hangen?

Ik sta in elk geval te popelen om met haar aan de slag te gaan. En wat ben ik benieuwd of het tussen ons gaat klikken! Tot voorheen heb ik het OS van Mac namelijk altijd vervloekt vanwege de onwijze klungelige omslachtigheid. Het is natuurlijk een kwestie van wennen, maar waarom heb je bijvoorbeeld geen rechtermuisknop, mis je allemaal toetsen en zitten de standaardmenuutjes op een gekke plek?

Ik ben heel benieuwd. Met dit gigantische bakbeest ter beschikking ga ik nu dan toch eindelijk het werken met een Mac een serieuze kans geven. Maar vandaag alleen nog even niet. Hoe graag ik het ook zou willen, ik vrees dat ik als ik nu op haar ga werken, er niets nuttigs meer uit mijn vingers gaat komen. Want welke nerd kan zich nou nog op zijn werk concentreren als je voor het eerst met zo’n hoofdprijs mag spelen? Ik in elk geval niet.

Wat een feest! 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *