Hoe leuk is het om weer eens serieus te tekenen?

Wat vet! Gisteren had ik mijn goede voornemen opgevolgd en was ik met mijn lieve Floor op date gegaan naar het Frans Hals museum in Haarlem. Op zich is het natuurlijk best leuk hoor om dan naar allemaal van die tekeningetjes te kijken van die oude meester, maar na afloop denk je natuurlijk wel gelijk van “goh, dat kan ik toch ook vast wel?”. En om op die vibe in te spelen heeft het Frans Hals museum dus heel slim in de allerlaatste ruimte een kamer met kleurpotloden, spiegeltjes en papier neergezet. Jij dent dat je het ook kan? Nou, laat dat dan maar eens zien! Dat deden wij dus.

En leuk dat het was! Natuurlijk heb ik zo af en toe wel een lelijk krabbeltje voor werk gemaakt of voor de kinderen, maar ik kan me niet herinneren dat ik voor het laatst ooit echt mijn best heb gedaan om iets te tekenen met schaduwen en details en zo. En dat is dus echt hartstikke leuk om te doen! Het resultaat van mijn eerste zelfportret zie je in de foto hierboven, en hij is natuurlijk verre van goed en perfect, maar voor een nulmeting ben ik eerlijk gezegd razendtevreden! Mocht je hem willen kopen dan kan dat. Dit werk heet “Gast met mondkapje” en is een enkele druk, gesigneerd door de kunstenaar. Op de veiling brengt ie waarschijnlijk 1,7 miljoen op, maar jij mag hem hebben voor een tientje. Gratis verzendkosten!

nou ja, veel slechter dan dit zal het in elk geval niet worden, en wie weet wat ik straks allemaal voor gave plaatjes uit mijn potloden kan toveren als ik eens echt serieus ga oefenen! Ik heb er in elk geval helemaal zin in gekregen en ga de komende tijd weer eens leuk aan de bak met een schetsboekje en een potlood. Tekenen is leuk! Dat ga ik vaker doen.

Bijvoorbeeld met deze potloden:

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *