Hoe moeilijk is het om een mondkapje te dragen?

Als ik zo door de supermarkt loop, verbaas ik me altijd enorm over het schijnbare onvermogen van mensen om een mondkapje om hun hoofd te binden. Je zou denken dat dit een handeling is die de meest zwakzinnige aap nog wel met succes zou kunnen uitvoeren, maar kennelijk is dat een verkeerde aanname. Aan de extreme fails die je soms voorbij ziet komen, kan een zwakzinnige aap dit een stuk beter dan de gemiddelde mens.

Zo zie je heel vaak mensen die hun neus pontificaal laten uitsteken boven hun mondkapje. Of wat te denken van de mensen die hun mondkapje gebruiken als hangmat om alleen hun kin in te laten rusten? Ergens vind ik het knap dat het deze mensen wel gelukt is om die touwtjes om hun oren te knopen (in plaats van bijvoorbeeld een teen, geslachtsdeel of de deurklink thuis), maar daar houden de complimentjes dan wel echt bij op. Kunnen jullie dit echt niet beter dan dit?

Om het voor eens en altijd nog een keer duidelijk te maken, hier nog een keer alle instructies op een rij:

1 – doe de touwtjes om je oren
2 – doe het kapje over alles waar je mee ademt

Done. En als dit niet lukt, draag dan gewoon geen mondkapje en blijf tijdens deze pandemie alsjeblieft gewoon lekker thuis. We zien je wel weer als de rest van de wereld dit voor je heeft opgelost.

Man.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *