Hoe mooi is het als je van je hobby je beroep kunt maken?

Wat is het toch heerlijk als je van je hobby je beroep kunt maken. Want hoewel de meeste van jullie mij waarschijnlijk kennen van de melige teksten die ik elke dag op deze site knal, is dat jammer genoeg niet waar ik mijn dagelijkse boterham mee verdien. Nee, ik heb naast Wateengast en Alcoholvrijheid namelijk ook nog zoiets als een baan. En gelukkig is die tegenwoordig weer helemaal leuk!

Een voordeel van de pandemie is namelijk dat ik laatst als gevolg van een reorganisatie bij een gave nieuwe afdeling ben begonnen, en daar kan ik eindelijk mijn nederige hart ophalen wat betreft analyse, programmeren, data (decision) science, visualisatie en mijn zeer geliefde Python. Vandaag had ik zowaar zelfs een heuse hackathon met mijn nieuwe directe collega’s, en hoewel het vanwege corona wel allemaal nog een klein beetje gek voelde: dit smaakt zeker naar meer!

Daarbij voelt het ook heel erg goed om eindelijk weer eens intellectueel uitgedaagd te worden in je werk. Ik realiseer me steeds meer dat ik mijn vorige functie al best een tijdje (te lang) ontgroeid was, en dan is het des te fijner om gewoon weer eens flink aan de bak te moeten om jezelf zo snel mogelijk nieuwe skills en kennis eigen te maken. Maar ik hou daarvan. Ontzettend! Sterker nog, deze maand was de eerste van mijn level up richting het ├ęchte data science werk.

Ik heb nog een hoop te leren, en dat is maar goed ook Leren maakt het leven immers leuk, en hoe mooi is het dan als je daar ook nog eens voor betaald krijgt?

Ik heb er weer helemaal zin in hoor. Bedankt IT & Data Schiphol! Op naar een mooie toekomst.

You May Also Like

2 Comments

  1. Gefeliciteerd gast! Klinkt goed! Wel nog steeds in de Haarlemmermeer? Lekker nerden!

  2. Thanks Sander! Jazeker nog steeds in de Haarlemmermeer. Zelfs nog gewoon binnen het zelfde bedrijf (Schiphol). Alleen een andere afdeling, waar ze data niet als bijzaak maar als hoofdzaak doen. Beter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *