Hoe mooi zou het zijn als we nooit meer hoefden te eten?

Man, wat zou ik er toch veel voor over hebben als ik in mijn leven nooit meer hoefde te eten. Dat zou het leven toch wel zo ontzettend veel makkelijker maken! Tuurlijk, net als de meeste mensen vind ik het best leuk om lekkere dingen te eten hoor (in tegenstelling tot vieze dingen, dat vind ik minder leuk), maar de voordelen van een lekker hapje op z’n staat echt in geen enkele verhouding tot de nadelen die we allemaal zomaar voor lief lijken te nemen. Want dat zijn er nogal wat hoor!

Stel je toch eens voor wat een tijd en geld je zou kunnen besparen zeg… als je nooit meer hoefde te eten hoefde je ook nooit meer boodschappen te gaan doen voor eten. Je hoefde nooit meer naar een restaurant te gaan of eten thuis te laten bezorgen, en dat scheelt je natuurlijk echt klauwen vol geld. Daarbij hoef je ook niet meer allemaal geld weg te gooien voor bestek of servies om dat eten praktisch naar binnen te schuiven. Vervolgens hoef je al dat bestek en servies ook niet meer af te wassen, dus ook je vaatwasser kan de deur uit. Sterker nog: je kunt gelijk je hele keuken vervangen voor een comfortabele zitlounge met pooltafel. Hoe relaxed is dat?

Maar er is meer. Veel meer! Mondiaal gezien zou in één klap de hongersnood zijn opgelost. Complete volken hoeven nooit meer oorlog te voeren om bezit te scoren om van te leven. We hoeven niet meer voedsel te verbouwen voor miljarden mensen, dus het klimaat krijgt plotseling een schoonmaakboost van jewelste. De mensheid is gered, en dat allemaal door alleen maar 1 simpel dingetje niet meer te doen: eten.

Het is dat ik er dood van zou gaan als ik met eten zou stoppen, maar anders hoefde ik er geen seconde over na te denken hoor! Jammer weer… heel jammer.

You May Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *