Hoe ondraaglijk is een leven zonder tussenvoegsel?

Het is misschien ondenkbaar voor mensen als meneer De Vries, mevrouw Van Splunteren of de familie In ‘t Veld, maar in Nederland zijn miljoenen mensen die door het leven gaan zonder tussenvoegsel. Zij zijn geboren zonder dit extra woordje en hebben daar de rest van hun leven mee te maken. Een tussenvoegsel groeit namelijk nooit meer aan op latere leeftijd. Maar hoe ondraaglijk is een leven zonder tussenvoegsel nou eigenlijk?

Gelukkig valt dat in de meeste gevallen wel mee. In de praktijk blijkt namelijk dat je het tussenvoegsel eigenlijk niet of nauwelijks nodig hebt. Mensen zonder tussenvoegsel kunnen prima zelfstandig wonen en hebben helemaal geen speciale aandacht nodig in de omgang. Je bent alleen wat sneller klaar als je ze wilt roepen met naam en toenaam.

Het grootste nadeel voor mensen zonder tussenvoegsel is eigenlijk dat ze onnodig vaak geconfronteerd worden met overbodige invulvelden op formulieren. Vaak komt het voor dat deze mensen al begonnen zijn met invullen van hun naam in een vakje, terwijl dat vakje eigenlijk dus voor een niet-bestaand tussenvoegsel was bedoeld. Daar zit je dan met je knullige correcties. Zoiets gun je niemand.

Maar buiten dat is een leven zonder tussenvoegsel eigenlijk best goed te doen. Tenzij je van adel bent natuurlijk, dan zijn tussenvoegsels juist hip. Maar ja, dan heb je natuurlijk wel weer een hele reeks aan andere sociale handicappen om mee te dealen…

Zoals werkbezoekjes afleggen, he Màxima!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *