Hoe pijnlijk is de bevalling van een egel?

Ik heb mij laten vertellen dat een bevalling helemaal niet relaxed is. Sterker nog, als ik vrouwen mag geloven doet een bevalling meestal heel erg pijn. En dat kan ik me natuurlijk heel goed voorstellen. Niet de pijn zelf natuurlijk (daar waag ik mij niet aan als man), maar dat het geen pretje is geloof ik meteen! Al zet die aanname mij wel te denken. Als een bevalling voor een mens al geen pretje is, hoe pijnlijk moet dat dan wel niet zijn voor een egel?

Ik zal hier niet al te veel in de details treden, maar al die extra prikkels zullen ongetwijfeld een negatieve uitwerking op de pijnbeleving van dit schattige beestje hebben. En nu heb ik eens gekeken naar foto’s van een baby-egel (serieus, dat moet je ook eens doen. Zo schattig!), maar het is nou niet zo dat ze als baby helemaal glad, smooth en soepel zijn of zo. Nee hoor, ik zou zo’n schattig beestje niet eens op willen pakken. Laat staan dat ik hem uit een voortplantingsorgaan zou willen duwen.

Zij liever dan ik, denk ik. Maar we zullen het nooit weten. Helaas.

Deze ingezonden vraag is met grote dank aan mijn ex-collega Tom. Het duurde even, maar nogmaals onwijze hulde aan jou vriend! Ik hoop dat het goed met je gaat daar in je pensioen 🙂

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *