Hoe relaxed is een weekendje weg met je zoontje?

Wat heerlijk zeg! Ik heb de luxe en het voorrecht dat ik geboren ben bij ouders die tegenwoordig een klein vakantiehuisje hebben in de buurt van Putten, en daar maak ik dankbaar zo veel mogelijk gebruik van. Nu is dat soms best lastig met de hectiek van 2 kleine kinderen in huis, maar zo af en toe splitsen wij ons teampje op en dan neem ik de jongens 1 voor 1 een weekendje mee naar dit huisje. Dit weekend was het de beurt aan de oudste van de twee, en wat was dat weer relaxed zeg!

Die jongen is nu alweer 7, en dat is een leeftijd dat je echt leuke dingen kunt gaan doen met z’n tweetjes. Zo schreef ik gisteren bijvoorbeeld al over onze briljant opgeloste Rubiks kubus, maar er is zo veel meer te doen met z’n tweetjes. Los van gezellig gamen op de Switch en samen ‘s avonds in bed Wie is de mol? kijken, kan je ook de hele dag samen Lego bouwen (wij hebben dit weekend deze awesome Sonic-set gebouwd, supervet!), puzzels leggen en spelletjes doen. En dan hebben we de buitenwereld nog grotendeels aan ons voorbij laten gaan.

Helaas is het weekend nu bijna ten einde, maar ik hoop hier echt een jaarlijkse traditie van te kunnen maken zo. Maar eerst is het over een paar weekjes de beurt aan de jongste van de twee. Dat is dan alleen wel een hele andere tak van sport. Een kindje van 2 moet je de hele dag actief vermaken terwijl hij een spanningsboogje heeft van ongeveer max 2 minuten. Driftbuien uitgezonderd uiteraard. Dat zal ongetwijfeld een stuk minder ontspannen zijn dan dit weekend, maar het schept toch ook wel weer een band om zo met z’n tweetjes weg te gaan. Die mooie traditie kan niet snel genoeg beginnen!

En tegelijkertijd hebben ze omgekeerd natuurlijk ook een weekendje quality-time met hun moeder aan het thuisfront. Die zal momenteel vast al bekaf zijn van eerdergenoemde stuiterbal van twee, maar ook dat wordt héél langzaamaan toch ook wel makkelijker naarmate zijn derde verjaardag steeds dichterbij kruipt. Sja, kinderen opvoeden is verre van gemakkelijk, maar op zo’n weekend als deze geloof ik de mensen toch wel als ze zeggen: “je krijgt er zo veel voor terug”.

Nu alleen ook nog even een weekendje met mijn lieve vrouw inplannen… want die mis ik natuurlijk wel in deze weekendjes! Gaan we regelen schat 🙂

PS. de foto hierboven is van afgelopen zomer, maar meer voor het idee. Hij mag wel binnen slapen hoor.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *