Hoe snel na de bevalling mag ik weer kantklossen?

Veel vrouwen staan na een bevalling te popelen om weer te mogen kantklossen. De gierende hormoonspiegel, in combinatie met een schattig kantloos baby’tje, maakt dat het lijf deze roeping vaak maar moeilijk kan weerstaan. Maar is het verstandig om direct na een bevalling weer aan het klossen te slaan?

Eigenlijk niet. We weten immers allemaal dat kantklossen topsport is, en als je te snel weer losgaat kan je lijf niet goed herstellen van de geboorte. Je bekken moeten weer een beetje herstellen en als je dan gelijk weer 30 kilo kant wegklost loop je serieus risico dat de boel daaronder straks onherstelbaar verzakt. Beter doe je het nog even rustig aan met je gordijntjes.

Het is moeilijk om precies te weten hoe lang je even klosvrij moet leven, maar als vuistregel adviseren wij in elk geval om zeker een week rust te nemen voordat je het eerste kantwerkje klost. Begin rustig, met een voorzichtig onsje of twee, en bouw dit langzaam uit tot je weer op je oude klosgewicht zit. Boven alles geldt na een bevalling: kleine halen traag thuis.

Als je jezelf overklost ben je een stuk verder van huis.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *