Hoe sneu is het als je kindje onder de waterpokken zit?

Wat zielig zeg! Mijn jongste zoontje Bas ligt er inmiddels alweer een paar dagen af doordat ie van kop tot teen helemaal onder de waterpokken zit. Vet arelaxed! Voor ons, omdat we onze handen vol aan hem hebben en niet kunnen werken, maar natuurlijk vooral voor hem. De arme drommel! Hij wil het liefste de hele tijd krabben maar zit inmiddels ook al onder de wondjes. En leg zo’n ventje van twee maar eens uit wat nou het verstandigste is om te doen.

Maar gelukkig is er alweer licht aan het eind van de tunnel. Inmiddels zijn we ongeveer op dag 5 en lijkt de ergste golf alweer voorbij. Het is te hopen dat ie nu snel weer de oude wordt, zonder koorts, zonder jeuk, zonder pokken en als het effe mee zit ook zonder al te veel littekens.

En waarom is het eigenlijk zo scheef verdeeld als die waterpokken worden uitgedeeld? Onze Willem had het met drie waterpokken wel gehad. Hoe kan die andere dan zo ontzettend de Sjaak zijn?

Nou ja, het is niet anders. Afleiding de gekste, en we komen er wel weer doorheen. Gelukkig is het niets exotisch en hebben we het allemaal gehad. Maar leuk is anders!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *