Hoe sneu is het om carnaval alleen thuis te vieren?

Enorm. Dat is toch wel de beste manier om het sneuheidsniveau te omschrijven wanneer je in je eentje op de bank een fopsnor opplakt en jezelf compleet aan gort begint te zuipen. Dan kan je nog zo’n technisch imposante praalwagen in elkaar hebben geknutseld op je bijzettafel: veel stoerder wordt het er allemaal niet op.

Datzelfde geldt voor als je in je eentje de polonaise inzet naar het toilet, terwijl je jezelf een speld ophangt met je eigen gezicht als Prins Carnaval. Op de terugweg gooi je nog even melig die hendjes de lucht in terwijl je op en neer stuitert op de beat van Anton Aus Tirol. Je hoort me hier absoluut niet zeggen dat dat allemaal niet leuk kan zijn in je eentje, integendeel. Maar een beetje sneu is dat natuurlijk wel.

Mijn advies aan iedereen die carnaval het liefst alleen thuis viert, is dan ook vooral om het een beetje sober te houden. Verkleed je gewoon een uurtje als indiaan en doe daarna weer gewoon je joggingbroek aan. Roep een keer keihard Alaaf uit je dakraam als je je echt niet kunt bedwingen, en laat het daar dan bij. Dat voorkomt een hoop vreemde blikken van de buren.

Als je dan echt de smaak te pakken hebt gekregen bel je gewoon even wat vrienden op met het voorstel om volgend jaar gewoon met z’n allen Carnaval te gaan vieren. Want echt: als er één feestdag is waarop pas echt niemand alleen zou mogen zijn, dan is het wel Carnaval. Daar kunnen Kerst en Valentijnsdag toch echt niet aan tippen hoor…

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *